Sessiz Melek destek bekliyor

Alanya Değirmendere köyünde yaşayan, doğuştan duyma ve konuşma engelli olan 20 yaşındaki Rabia Sarı eğitim almak için destek bekliyor. Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Evinde de resim teknikleri üzerine eğitim alan Rabia Sarı,...

Yayınlanma:
Sessiz Melek destek bekliyor

Alanya Değirmendere köyünde yaşayan, doğuştan duyma ve konuşma engelli olan 20 yaşındaki Rabia Sarı eğitim almak için destek bekliyor. Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Evinde de resim teknikleri üzerine eğitim alan Rabia Sarı, Eskişehir Yunus Emre Üniversitesi resim, grafik bölümünü kazandı. İki kardeşi Oba Nazmi Yılmaz Lisesinde eğitim alan Rabia Sarı nın babası Abdullah Sarı nın küçük bir demirci dükkanı var, annesi Fatma hanım ise ev hanımı.

Resim tekniklerini çok iyi kullanıp eserler üreten Rabia engelli ve ihtiyaç sahibi olmasına rağmen devletten burs desteği alamadı. Baba Abdullah Sarı, iki kız bir erkek çocuğunu okutmak için mücadele verdiğini ifade edip, "doğuştan duyma ve konuşma engelli kızım Rabia yı okutmak için Eskişehir'e taşımaktan başka çarem kalmadı. Orada iş bulup Demirci ustası olarak çalışıp okutacağım, başka bir imkanımız kalmadı. Kızımın resim üzerine çalışmalarını gören herkes çok beğeniyor" dedi.

Özel Haber :Zeki Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet