SGK’dan “SMA İlacı Ücretsizdir” Açıklaması

SMA hastaları için sosyal medyada başlatılan kampanya hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da açıklama yapıldı. SGK, SMA hastalığının tedavisinde...

Yayınlanma:
SGK’dan “SMA İlacı Ücretsizdir” Açıklaması

SMA hastaları için sosyal medyada başlatılan kampanya hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da açıklama yapıldı. SGK, SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ilacın ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı tarafından getirildiğini açıkladı.

SMA hastalığının tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığını vurgulayan SGK’dan “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının %99’unu kapsama alan Genel Sağlık Sigortası ile kaliteli sağlık hizmetlerine erişilebilir kılmaktadır. Tüm dünyada SMA hastalığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaç Sağlık Bakanlığı’nın yurt dışından getirilebilecek ilaçlar listesinde yer almakta olup Sosyal Güvenlik Kurumu’nca yurtdışından özel izinle getirilerek aracısız ve ücretsiz olarak hastalarımıza ulaştırılmaktadır. İlaçların yanı sıra bu kapsamdaki her türlü tetkik ve tedaviye erişimde ücretsiz olarak sağlanmaktadır. SMA tedavisinde kullanılan ilaç; Tip 1 hastaları için 5 Temmuz 2017’den, Sema Tip 2 ve 3 hastaları için 1 Şubat 2019’dan itibaren Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamındadır. Şu ana kadar bu kapsamda ödenen tutar 2 milyar TL’yi aşmıştır. Tüm hastalıklar için yeni çıkan ilaç tetkik ve tedavi yöntemlerinin etkinliği ve yerindeliği ilgili komisyonlarca takip edilmeye ve gözlemlemeye devam edilmektedir. Devletimiz daima tüm vatandaşlarımızın yanındadır” şeklinde açıklama yapıldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet