Siber güvenlikte hem en iyi hem de ana oyuncu

Siber güvenlik kuruluşu ESET, 2020 yılını kurumsal yazılımları mercek altına alan pazar inceleme ve analiz şirketlerinden gelen olumlu ve güçlü değerlendirmelerle kapatıyor. Teknoloji konusunda dünyanın önde gelen analiz kuruluşlarından...

Yayınlanma:
Siber güvenlikte hem en iyi hem de ana oyuncu

Siber güvenlik kuruluşu ESET, 2020 yılını kurumsal yazılımları mercek altına alan pazar inceleme ve analiz şirketlerinden gelen olumlu ve güçlü değerlendirmelerle kapatıyor. Teknoloji konusunda dünyanın önde gelen analiz kuruluşlarından biri olan IDC, “Dünya genelinde Mobil Tehdit Yönetim Yazılımı 2020 Satıcı Değerlendirmesi“ başlıklı raporunu yayınladı. 

Bir satıcı analizi modeli olan IDC MarketScape uyarınca yayınlanan raporda ESET, mobil tehdit yönetimi alanında üst üste iki yıl Majör (Ana) Oyuncu seçildi.

Rapora göre “ESET, özellikle kötü amaçlı Android yazılım tanıma ve davranış algılama başta olmak üzere tehdit araştırması alanında güçlüdür.” IDC, ayrıca “birleşik bir uç nokta güvenliği modeli etrafında güvenlik ürünlerini ve operasyonlarını birleştirmek isteyen kuruluşlar, geniş uç nokta güvenliği portföyü ve mobil tehdit yönetimi (MTM) konusunda en üstte yer alan güvenlik yönetimi araçları ile ESET’i düşünmelidir” ifadelerini paylaştı. 

Uzaktan çalışma düzeni mobil güvenliği öne çıkarttı 

2020 yılında birçok kuruluşun geniş ölçekte uzaktan çalışmaya geçmesi, mobil güvenliği her zamankinden çok daha büyük bir öncelik haline getiriyor. Şirketler, çok katmanlı savunmasıyla geniş çaplı birçok tehdide karşı koruma sağlayan ESET Endpoint Security for Android gibi yazılımlarla tüm uç noktaların güvende olduğundan emin olmalıdır. ESET’in Analist İlişkileri Müdürü Zuzana Legathova,  “IT sektörünün en önemli satıcı değerlendirme araçlarından biri olarak IDC MarketScape’in süregelen bir şekilde ESET’i Ana Oyuncu olarak tanımlaması, ESET’in sunduğu mobil güvenlik çözümlerinin gücünü gösterir“ açıklamasını yaptı. 

Endpoint pazarında yılın en iyi oyuncuları arasında 

ESET’e bir diğer güçlü tanımlama yine ABD merkezli araştıma ve analiz kuruluşu Radicati’den geldi. Radicati’nin ‘2020 Uç Nokta Güvenliği (Endpoint) Pazarı Tablosu’nda ESET, yılın ‘En İyi Oyuncuları’ (Top Player) arasında seçildi. Pazarın önde gelen 17 uç nokta güvenliği satıcısının işlevsellik ve stratejik vizyon açısından değerlendirildiği raporda, ESET üç yıldır üst üste en üst çeyrekte yer alıyor.

Pazar büyüme trendinde 

Radicati hazırladığı raporda, kurumların uç nokta güvenliğini artık yalnızca uç noktayı etkileyen ayrı bir disiplin olarak görmenin ötesinde tüm kurum genelinde savunmanın değişmez bir parçası olarak gördüğünü belirtiyor. Endpoint pazarının güçlü büyüyeceğine de dikkat çeken rapor, pazarın 2020 yılında 8.2 milyar dolar olması beklendiğini, 2024 yılında ise 15.6 milyar doları aşacağının  tahmin edildiğini belirtiyor. 

 

Nasıl değerlendiriyor?

Radicati,  tablosunda satıcıları iki kritere göre değerlendiriyor: İşlevsellik ve stratejik vizyon. Ayrıca kötü amaçlı yazılım algılama, internet ve e-posta güvenliği, şifreleme, mobil cihaz koruması, veri kaybı önleme ile Uç Nokta Algılama ve Tepki (EDR) ve Yönetilen Algılama ve Tepki (MDR) dahil olmak üzere temel özelliklere göre de değerlendirmeler yapıyor. 

Radicati’nin belirlediği ‘En İyi Oyuncular’, geleceğe dair sağlam bir vizyona sahip olmalarının yanı sıra derinlemesine işlevsellik sunan ürünlere sahip şu anki pazar liderleri olarak da tanımlanıyor. Radicati’nin raporunda belirtildiği üzere bu aşamaya ulaşan bir şirket, rehavete kapılmadan yeniliklere devam etmeli.

Yüksek performans, düşük kaynak kullanımı 

Raporda, ESET Uç Nokta Güvenliği çözümlerinin yüksek performans ve yüksek algılama oranlarının yanı sıra düşük sistem kaynak kullanımı ile düşük ayak izi sunduğu, kullanım ve dağıtım kolaylığına sahip olduğu da vurgulanıyor. ESET çözümleri, farklı ortamlara sahip şirketlere yönelik koruma sunduğundan, uygunluğu açısından da övgü topladı.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet