Siz Atarsanız Biz Toplarız

Ekmek savurganlığına dikkat çeken Sosyal Farkındalık Projesi kısa film oldu.Alanya da, Siz Atarsanız, Biz Toplarız isimli sosyal farkındalık projesi kısa filmin çekimlerini tamamlandı. Alanya merkez ve köylerinde çekilen filmin...

Yayınlanma:
Siz Atarsanız Biz Toplarız

Ekmek savurganlığına dikkat çeken Sosyal Farkındalık Projesi kısa film oldu.

Alanya da, Siz Atarsanız, Biz Toplarız isimli sosyal farkındalık projesi kısa filmin çekimlerini tamamlandı. Alanya merkez ve köylerinde çekilen filmin Kurgu montaj dublaj çalışması başladı. Senaryo ve Yönetmenliğini Zeki Demir, Kurgu Montaj Dublaj Sevda Altunsoy, Proje Danışmanı Kazım Adiyaman ın yaptığı, sokaklara atılan bayat ekmeklerin değerlendirilmesini konu alan kısa filmde oyuncular Alanya sokaklarında sokak sokak bayat ekmek topladılar. Ekmekler kurutulduktan sonra çuvallara ve poşetlere doldurulup dağ köylerine taşındı ve kedi, köpek, kuş, fare, yılan, sincap, çakal gibi hayvanlar yesin diye ormanlık alana bırakıldı. Ayrıca kova şeklinde kesilmiş beş litrelik Pet şişelerde de su bırakıldı. Ekmek israfı ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi amaçlanan filmde Kazım Adıyaman, Sevda Altundal, Ayten Aslanbey, Tülay Şengün, Nuri Eser, Oktay Büyükdeveci, Mustafa Gökkaya, Meryem Aydın, Erol Eser ve Zeki Demir rol aldılar.

Ayrıca, film ekibi Demirtaş köpek çiftliğine de 12 çuval dolusu kuru ekmek götürdü. Çiftlik görevlileri pandemiyi bahane edip, dört kişilik ekibi içeri almadı ve "talimat var" denilerek ziyaretçi ekip içeri alınmadı. Ekip 12 çuval kuru ekmeği bölgede ormanlık alana dağıttı.

Sosyal Farkındalık Projesi, Siz Atarsanız Biz Toplarız isimli filmin bazı film festivallerine katılacağı da ifade edildi.

Haber :Zeki Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet