Sosyal hizmetler vatandaşın takdirini topluyor

Büyükşehir, Finike’de yüz güldürüyorAntalya Büyükşehir Belediyesi, Finike’yi çağdaş hizmetlerle buluşturmaya devam ediyor. Çevre temizliği ve kaldırım bakımları yapılan ilçeye modern duraklar konuldu. Büyükşehir...

Yayınlanma:
Sosyal hizmetler vatandaşın takdirini topluyor

Büyükşehir, Finike’de yüz güldürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike’yi çağdaş hizmetlerle buluşturmaya devam ediyor. Çevre temizliği ve kaldırım bakımları yapılan ilçeye modern duraklar konuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’de sosyal alandaki hizmetleri de hız kesmeden devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike’ye, çevreden, sosyal hizmetlere, ulaşımdan, kültüre hizmette sınır tanımıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Finike Hizmet Birimi Temizlik ekipleri, "Temiz Çevre Temiz Finike" sloganıyla bütün mahallelerde çalışma sürdürüyor. Ekipler ilçe genelinde yol kenarları ve kaldırımları baştan aşağı temizliyor.

Çevre düzenleme çalışması yapılıyor

Çalışmalar kapsamında Sakılısu, Sahilkent, Hasyurt Mahalleri, Milli Egemenlik Caddesi, Fatih Caddesi, Turunçova Mahallesi Adnan Menderes Caddesi, Sahilkent Mahallesi Torunlar Caddesi’nde çimler biçilip, yabani otlar temizlendi. Alt ve üst yapısıyla ihtiyaca göre hızla yenilenen ilçenin renkli vitriniyle de göz doldurması yönünde Finike Hizmet Birimi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Finike’ye modern duraklar takıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada başlattığı ulaşım hizmetleri kapsamında Finike’de 2018’de 13 durak olmak üzere 4 yılda toplam 55 modern durak takıldı. Finike Sahil yolu, Finike sahil kafe, GıyaseddinKeyhüsrev Anadolu Lisesi ile Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güzergahlarına takılan duraklar vatandaşlara otobüsleri beklerken daha rahat ve konforlu bir bekleme alanı sunuyor.

ASAT’tan şebeke hatlarına bakım

ASAT Genel Müdürlüğü de ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale kapsamında 50 bin metre kanalizasyon toplayıcı ve şebeke hatlarında önleyici bakım temizliği yapılıyor.

ASMEK kurslarına ilgi yoğun

Antalya’da 28 kurs merkezinde sanat ve meslek eğitimi vermeyi sürdüren ASMEK kurları Finike’de yoğun ilgi ile devam ediyor. Finike ASMEK’tepilates, diksiyon ve ilk yardım kurslarına katılan ilçe halkı hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ASMEK’lerin yaratıcısı Ebru Türel’e teşekkür etti.

İhtiyaç sahipleri de unutulmuyor

Büyükşehir Belediyesi ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla dağıtılan “Sosyal Kart” ile aileler temel ihtiyaçlarını karşılayıp, elektrik ve su faturalarını yatırabiliyor. Finike’de yaklaşık 350 aile Büyükşehir’in Sosyal Kart Projesi ile temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet