Sözleşmeli Öğretmenlerin Sesine Kulak Verilmeli

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada kadrolu öğretmenlere özür grubundan yer değiştirme hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakılmasına tepki gösterdi.Türk Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, Milli...

Yayınlanma:
Sözleşmeli Öğretmenlerin Sesine Kulak Verilmeli

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada kadrolu öğretmenlere özür grubundan yer değiştirme hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakılmasına tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde 2020 yılı yarıyıl tatili özür durumu yer değiştirme duyurusunu yayınladığına dikkat çekilerek, “Yayınlanan duyuruya göre 2020 yılı Ocak ayında özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri yapılacaktır. Takvime göre 2 Ocak – 16 Ocak tarihleri arasında iki aşamada başvurular alınacak ve birinci dönemin son günü olan 17 Ocak’ta yer değiştirme sonuçları açıklanacaktır. Yayınlanan duyuruda kadrolu öğretmenler ile sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlere özür durumuna bağlı yer değiştirme hakkı verildi. Sözleşmeli olarak çalışmakta iken kadroya geçen öğretmenlere özür durumundan yer değiştirme hakkının verilmesi kamuoyunda takdirle karşılandı. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, bu özür grubu yer değiştirmelerinde halen sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlere de özür grubuna bağlı yer değiştirme hakkı verileceğine dair bir açıklama da bulunmamıştır. Kadrolu öğretmenlere özür grubundan yer değiştirme hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakılması kamu-oyunun beklentilerini karşılamamıştır” denildi.

AİLE KAVRAMI DEVLET ORGANLARI TARAFINDAN KORUNMALI

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Kadrolu öğretmenlerin olduğu gibi sözleşmeli öğretmenlerin de sağlık ve aile birliği mazeretine bağlı mağduriyetleri bulunmaktadır. Sağlık sorunları bulunan kadrolu öğretmenlerin tedavilerini yaptırabilmek için yer değiştirmeleri bir hak ise bu haktan sözleşmeli öğretmenlerinde yararlandırılması gerekmektedir. Aile birlikteliğini sağlamak kadrolu öğretmenlerin olduğu kadar sözleşmeli öğretmenlerin de hakkı-dır. Unutulmamalıdır ki, yürürlükte bulunan yasal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler uyarınca toplumun temeli olan “aile” kavramının devlet organları tarafından korunması, aile birlikteliğinin muhafaza edilmesi ve herkesin aile hayatına saygı gösterilmesi; herkesin yaşamını sürdürebilmesi için sağlık şartlarının iyileştirilmesi devletin ve devlet kurumlarının asli görevleri arasındadır. Devletin ve devlet kurumlarının bu görevlerini yerine getirirken her türlü önlemi ve tedbiri alması gerekmektedir” (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet