Systemair HSK’nın kalitesi 'Güvenli Üretim Belgesi' ile tescillendi

Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme programının tüm şartlarını yerine getirerek COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi alan Systemair HSK’nın Genel Müdürü Ayça Eroğlu, “Systemair HSK olarak salgının ilk günlerinden...

Yayınlanma:
Systemair HSK’nın kalitesi 'Güvenli Üretim Belgesi' ile tescillendi

Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme programının tüm şartlarını yerine getirerek COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi alan Systemair HSK’nın Genel Müdürü Ayça Eroğlu, “Systemair HSK olarak salgının ilk günlerinden itibaren pandemiye karşı ciddi tedbirler aldık. Aldığımız bu tedbirlerin böyle bir belgeyle taçlandırılmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) sanayi kuruluşlarını bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla sanayi kuruluşlarının çalışanlarını, ziyaretçilerini, tedarikçilerini, bakım personelini korumaya yönelik hijyen uygulamalarıyla kontrol tavsiyelerini içeren COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nu hazırladı. İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, TSE uzmanları tarafından hazırlanan ve sanayi işletmelerinin COVID-19 ile başarılı bir şekilde mücadele etmesine rehberlik eden kılavuzda yer alan kriterleri sağlayarak COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı. 

Pandemi sürecinde şirket olarak aldıkları önlemlerden bahsederek Güvenli Üretim Belgesi’nin önemine dikkat çeken Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu“Pandemi tüm iş kollarında olduğu gibi bizi de etkiledi ve yepyeni bir çalışma şekline yönlendirdi. Salgının ilk gününden itibaren üretimin olumsuz etkilenmesini engellemek ve çalışma arkadaşlarımıza güvenli bir çalışma ortamı sunmak için önemli tedbirler aldık. Aynı zamanda pandemiyle birlikte büyük önem kazanan iklimlendirme ve iç hava sağlığı için çalıştık. İstanbul’da Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, ayrıca Türkiye dışında Kıbrıs Pandemi Hastanesi, Azerbaycan Pandemi Hastanesi ve Hindistan’daki Covid-19 aşısını yapan bir fabrikaya iklimlendirme cihazlarımızı verdik. Sektörün lider firmalarından biri olmanın verdiği sorumluluğumuzun farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün, güvenli üretim adına aldığımız tedbirlerin böyle bir belgeyle taçlandırılmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Güvenli şartlarda üreterek ekonomiye, istihdama ve toplum sağlığına katkı sağlıyor

TSE tarafından hazırlanan kılavuz, sanayi kuruluşlarına salgınla mücadelede rehberlik ederek aynı zamanda salgın sonrası dönem için de “güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik üretim” kriterlerine uygun üretim yapılabilmesi için yol gösterici bir kılavuz niteliği taşıyor. COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan tüm kriterleri sağlayan Systemair HSK; tüm çalışanlarını ve paydaşlarını korumak için salgının başlangıcından bu yana aldığı önlemleri ve kontrol kriterlerini uygulamaya devam ederek hem ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmak hem de toplum sağlığı açısından kritik önem taşıyan toplu alanlarda iç hava kalitesini artırmak için durmadan çalışmayı sürdürüyor. 

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet