“TARİHİNİ VE HADDİNİ BİLMEZLER!”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, geçtiğimiz gün Ayasofya’da Atatürk hedef alınarak lanet okuyan imam Demirkan ve AKP’ye karşı sert eleştirilerde bulundu. Başkan Cengiz, “Hak, hukuk tanımaz, tarihini...

Yayınlanma:
“TARİHİNİ VE HADDİNİ BİLMEZLER!”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, geçtiğimiz gün Ayasofya’da Atatürk hedef alınarak lanet okuyan imam Demirkan ve AKP’ye karşı sert eleştirilerde bulundu. Başkan Cengiz, “Hak, hukuk tanımaz, tarihini ve haddini bilmez bir üslupla ülkemizi itibarsızlaştırdırlar” dedi

Geçtiğimiz akşam Ayasofya’daki programda imam Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e yönelik hakaret ve lanet içeren cümleler kurması ve o esnada orada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olanlara kayıtsız kalması üzerine tepkiler büyürken; konuyla alakalı Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’den de sert eleştriler geldi. AKP’nin Cumhuriyet’in kurucu değerlerine karşı kara bir propaganda yürüttüğünü ileri süren Başkan Cengiz, sergilenen üslubu “Hak, hukuk tanımaz, tarihini ve haddini bilmez” olarak tanımladı. Başkan Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerine karşı AKP hükümetinin, göreve geldikleri günden bu yana yürüttüğü düşmanca tavrı son yıllarda açıkça sergilediğini görmekteyiz.

Ayasofya’da gerçekleşen Fetih etkinliklerinde; yine Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyup “kafir” ilan ettiler.

Tüm bunlar Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın gözlerinin önünde oldu. Devletin başındaki isim, devletin kurucusuna zalim ve kafir diye hakaret edilmesine nasıl izin verir! Bu sözler Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olan insan için nasıl sorun teşkil etmez anlamak mümkün değil!

Üstelik Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan isimli şahsın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı olduğu bilinirken, YÖK Başkanının da kayınpederi olduğu ortaya çıktı! Ayrıca bu şahsın, diyanet işlerindeki atamalarda da öncü rol oynadığı iddia edilmekte!

Açıkça görülmektedir ki bu zihniyet; planlı bir şekilde devletin tüm birimlerinde yönetimlerden başlamak üzere bütün kadrolara sızmış ve açık bir kara propaganda yürütmektedir!

Bu milletin küllerinden doğarak yeni bir devlet kurmasına ve kurulan devletin kısa süre içerisinde tüm dünyada saygınlık kazanmasına liderlik etmiş olan Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu değerlerimize her fırsatta dil uzatanlar, liyakati hiçe sayarak büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini resmen aile şirketine çevirmişler ve hak, hukuk tanımaz, tarihini ve haddini bilmez üsluplarıyla ülkemizi itibarsızlaştırmışlardır!

Kendileri gibi düşünmeyenleri kafir, zalim, terörist ilan eden bu zihniyet, toplumda derinleşen bir kutuplaşmaya, tahammülsüzlük ve düşmanlığa yol açmaktadır!

Bu ülkede Kurucu değerlerini bilen, seven, saygı duyan insanların, özellikle genç nesillerin fikirlerine, geleceklerine, yaşam tarzlarına en ufak saygı göstermeyen AKP zihniyeti; bu ülkenin geleceğini de anti-demokratik uygulamalarla, yalnızca yandaşlara hizmet eden yatırımlarla, 128 milyar dolarlık rezervle beraber yok edip; geriye koskocaman bir enkaz bırakmakta kararlı!

Sözümüz söz! Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın iktidarını kurduğumuzda; gençlerin geleceğe umutla bakabilecekleri, toplumun tüm değerlerine saygılı, liyakati demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyet’ini yeniden inşa edeceğiz!”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet