TCMB Başkanı Naci Ağbal piyasa dostu mesajlar verdi

Piyasa GündemiTCMB’nin 2021 Yılı Para ve Kur Politikası metni açıklanırken, TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları ön planda yer aldı. Naci Ağbal, sıkı para politikası ve enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, güçlü...

Yayınlanma:
TCMB Başkanı Naci Ağbal piyasa dostu mesajlar verdi

Piyasa Gündemi

TCMB’nin 2021 Yılı Para ve Kur Politikası metni açıklanırken, TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları ön planda yer aldı. Naci Ağbal, sıkı para politikası ve enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, güçlü iletişim ve öngörülebilirlik gibi konularda piyasa dostu mesajlar verdi. Fed beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, hedeflerde önemli ilerleme kaydedilene kadar tahvil alımlarına devam edileceği belirtildi. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:00 İngiltere – BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed Başkanı Powell belirsizliklere vurgu yaparak son dönemde toparlanmanın hızının yavaşladığını belirtirken, finansal koşulların destekleyici kalmaya devam ettiğini ifade etti. Naci Ağbal’ın piyasa dostu mesajlarının etkisiyle yükselişlerin yaşandığı BIST-100 Endeksi kapanışa doğru etkili olan kâr satışlarıyla günü %0,21’lik düşüşle 1.392,45 puandan kapattı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,81 – 7,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,79’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün güne yeni bir rekorla başlarken öğleden sonra gelen satışlarla günü ekside tamamladı. Endekste bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandı böylece ilk direnç görevini görmüş oldu. Bu bölge önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi direnç oluşturmaya devam edebilir. Bununla birlikte aşağıda son kısa vadeli yükselen trendin test edileceği ve hafta başında oluşan boşluğun dolacağı 1.371 seviyesi önemli destek noktası olmaya devam ediyor. Buranın altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelere de sınırlı düzeltmeler olarak bakacağız. Buranın altında ise teknik görünüm önemli ölçüde bozulacaktır. Yukarıda ise dün görülen en yüksek seviye olan 1.410 ilk güçlü direnç seviyemiz olacak. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet