TCMB faiz artırımına giderken, küresel piyasalar Noel nedeniyle kapalı olacak

Piyasa GündemiTCMB dünkü toplantısında 150 baz puan olan konsensüs beklentilerin üzerinde 200 baz puan faiz artırımına gitti. TCMB’nin faiz artırım kararı ve metindeki güçlü ifadeler TL varlıkları destekledi. Brexit müzakerelerinde...

Yayınlanma:
TCMB faiz artırımına giderken, küresel piyasalar Noel nedeniyle kapalı olacak

Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında 150 baz puan olan konsensüs beklentilerin üzerinde 200 baz puan faiz artırımına gitti. TCMB’nin faiz artırım kararı ve metindeki güçlü ifadeler TL varlıkları destekledi. Brexit müzakerelerinde ticaret anlaşmasının tamamlandığı açıklanırken, konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenecektir. Dün erken kapanışların yaşandığı Avrupa ve ABD borsaları bugün Noel tatili nedeniyle işlem görmeyecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta
•    10:00 Türkiye – Reel Kesim Güveni Önem: Orta 

BIST-100 Güne Başlangıç

Noel tatili nedeniyle erken kapanışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün de olumlu hava korundu. TCMB’nin beklentilerin üzerinde faiz artırımına gitmesi ve enflasyonla mücadele konusunda verilen güçlü mesajlar dün yurt içi piyasaları destekledi. BIST-100 Endeksi günü %0,59’luk yükselişle 1.426,00 puandan tamamladı. Bugün ABD ve Avrupa borsaları Noel tatili nedeniyle kapalı olacak. Küresel çapta birçok piyasanın kapalı olacağı günde işlem hacminin zayıf seyrettiği görülebilir. Asya piyasalarında tatil nedeniyle bazı borsalar kapalı olurken, Çin ve Tayvan borsalarında yeşil bir renk hâkim. Endeks kapanışında 7,58 – 7,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,58’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün bir kez daha gün içi ve kapanış bazlı rekor seviyelerini yeniledi.  Günün ilk bölümünde sıkışık bir seyir izleyen endekste TCMB’nin beklentilerin üst bandında gerçekleştirdiği faiz artışı sonrası alımlar etkili oldu. Teknik göstergelerin bu yükselişe katılmakta zorlanmaya devam ettiği görülüyor.  Buna karşın endekste kısa vadede izlediğimiz ilk direncin bulunduğu 1.441’in geçilmesi yukarı yönlü harekete yeni bir ivme katabilir. Aşağıda ise 1.410 ilk destek konumunda iken buranın altında kısa vadeli trend desteğinin bulunduğu 1.392 ve buranın altında orta vadede en güçlü destek olarak izlediğimiz hafta başına görülen en düşük seviyenin bulunduğu 1.368 bulunmaktadır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet