TCMB'nin karar metnindeki değişimleri piyasaların takibinde yer aldı

Piyasa GündemiTCMB dünkü toplantısında piyasadaki beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve politika faizini %19,00 olarak korudu. Bununla birlikte karar metninde ilave sıkılaşma vurgusunun kaldırılması...

Yayınlanma:
TCMB'nin karar metnindeki değişimleri piyasaların takibinde yer aldı

Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında piyasadaki beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve politika faizini %19,00 olarak korudu. Bununla birlikte karar metninde ilave sıkılaşma vurgusunun kaldırılması TL varlıklar üzerinde bir miktar baskı oluşturdu. Küresel çapta ise risk iştahı gücünü korurken, merkez bankalarının erken sıkılaşmaya gidebileceğine dair endişeler ve ekonomik verilerin seyri yakından takip edilecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – İnşaat İzinleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik toparlanma ve aşılama çalışmaları risk iştahını desteklerken, dün küresel hisse piyasalarında olumlu bir hava etkili oldu. Gün içerisinde BIST-100 Endeksi’nde yukarı yönlü seyir devam ederken, TCMB’nin karar metnindeki değişiklikler endeks üzerinde baskı oluşturdu ve BIST-100 günü %0,10’luk bir düşüşle 1.407,76 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yatay bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,06 – 8,07 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,03’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi ve sonrasında volatilitenin artış kaydettiği endekste kapanışa yakın denge sağlandı. İşlem hacminde gün içinde oluşan volatilitenin katkısı ile artış kaydedildi. Endekste önceki günlerde de ifade ettiğimiz gibi 1.423 seviyesi geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Buranın üzerinde 1.445 ve 1462 sonraki güçlü dirençler konumunda olacaktır. Aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi 1.383 – 1.371 aralığında olup buranın altında 1.352 diğer destek noktası konumunda bulunuyor. Bahsettiğimiz bu destek ve direnç seviyeleri arasında sıkışarak konsolide olan endekste oluşacak hareketlerde işlem hacmi artışı önemli bir gösterge olacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet