Tedbirlerdeki sıkılaşma ve endişeler, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Piyasa GündemiKasım ayından itibaren aşı kaynaklı iyimserlikten güç bulan risk iştahı üzerinde vaka sayılarında devam eden artış, mutasyon endişeleri ve tedbirlerdeki sıkılaşma baskı oluşturuyor. Aşı cephesindeki gelişmeler,...

Yayınlanma:
Tedbirlerdeki sıkılaşma ve endişeler, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Piyasa Gündemi

Kasım ayından itibaren aşı kaynaklı iyimserlikten güç bulan risk iştahı üzerinde vaka sayılarında devam eden artış, mutasyon endişeleri ve tedbirlerdeki sıkılaşma baskı oluşturuyor. Aşı cephesindeki gelişmeler, salgın kaynaklı endişeler ve özellikle yılın ilk çeyreğine ilişkin ekonomik veri akışları ilerleyen süreçte piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Dün ABD’nin Georgia eyaletinde gerçekleşen senato seçimleri başa baş seyrediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  

•    13:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    16:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Kasım ayından bu yana yükseliş eğilimi içerisinde olan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama yaşandı. Vaka sayılarındaki artışlara ve mutasyon endişelerine bağlı olarak Avrupa’da sıkılaşan tedbirler risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. BIST-100 Endeksi dün günü %0,39’luk düşüşle 1.489,56 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü gelen ISM imalat verisinin katkısıyla yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne karışık açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,39 – 7,40 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,39’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün gün içinde oldukça dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 Endeksi’nde gün içinde zirve bir kez daha yenilendi. Küresel ölçüde salgınla ilgili gelişmeler takip edilirken endeksin son dönemdekinin aksine yurtdışındaki olumsuz haber akışlarına ve kayıplara reaksiyonunda artış dikkat çekti. Endekste kısa vadede 1.470 ara destek noktası konumunda iken orta vade için 1.450 ve hemen altında 1.430 izlediğimiz güçlü destekler. Bu seviyelere kadar olacak geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak izlenebilir. Ancak herhangi bir nedenle bu seviyeler altında kapanış ihtimali oluşacak olursa teknik görünümde önemli bir bozulma olacağı göz önünde bulundurulmalı. Yukarıda ise dün görülen yeni zirve izleyeceğimiz ilk direnç konumunda.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet