TELEKOM KAVŞAĞI’NA SELÇUKLU YILDIZLI DÜZENLEME

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Telekom Kavşağı’ndaki orta refüje Selçuklu Yıldızlı düzenleme yaptı.Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptığı kavşak ve refüj peyzaj düzenlemelerine...

Yayınlanma:
TELEKOM KAVŞAĞI’NA SELÇUKLU YILDIZLI DÜZENLEME

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Telekom Kavşağı’ndaki orta refüje Selçuklu Yıldızlı düzenleme yaptı.


Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptığı kavşak ve refüj peyzaj düzenlemelerine bir yenisini daha ekledi. Araç sirkülasyonunun en yoğun olduğu noktalardan olan Telekom kavşağında yapılan peyzaj çalışmasında ana tema, Anadolu Selçuklu devletinin simgesi olan ‘Selçuklu Yıldızı’ oldu. Ahşap çim bordürleri kullanılarak hazırlanan 8 adet mevsimlik çiçek parseli sekiz köşeli Selçuklu yıldızını sembolize ederken, kavşağın merkez noktasına konulan ve dış cephesi patlatma mozaik mermer taş ile kaplanan saksının 4 tarafına işlenen Selçuklu Yıldızı, ana temayı yansıtmaktadır. Saksı içine dikilen ficus bonsai türü ağaç formu ve görsel etkisi ile birlikte kavşağa şık bir görünüm kazandırıldı. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada, “Yolculuk yapan vatandaşlarımızın daha güzel ve estetik görünümü için refüjlerde, kavşaklarda bu tip peyzaj çalışmaları devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet