Temelsiz ve gerçeği yansıtmayan iddialar

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı Metin AKDENİZLİ Basında yer Alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunduSevgili Alanyalılar ve Saygıdeğer Basın Mensupları !Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanlığı olarak, sizlerin ve...

Yayınlanma:
Temelsiz ve gerçeği yansıtmayan iddialar

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı Metin AKDENİZLİ Basında yer Alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Sevgili Alanyalılar ve Saygıdeğer Basın Mensupları !

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanlığı olarak, sizlerin ve tüm Alanya’mızın geçmiş kurban bayramınızı kutluyoruz. Ve nice bayramlarda hep birlikte olmayı diliyoruz.

Bilindiği gibi kurumumuz, yasada belirtildiği üzere tüm Türkiye’de kurban derisi toplamaya yetkili kılınmıştır. Bizler de Alanya Şubesi Yönetimi olarak, yaşadığımız olağanüstü süreçlere karşın, yeni devraldığımız kurumumuzun bu görevini hakkıyla yerine getirmek için, gönüllülük temelinde, canla ve başla çalıştık.

Öncelikle, bu görevimiz sırasında bizden yardımlarını esirgemeyen başta Alanya Kaymakamımız Sayın Mustafa HARPUTLU, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes TÜREL, Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat YÜCEL’e ve bu kurumlarımızın çok değerli çalışanlarına; ayrıca kurumumuz yararına olarak bizzat deri toplama çalışmalarına katılan mahalle muhtarlarımıza ve yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç biliriz !..

Sevgili Alanyalılar ve Saygıdeğer Basın Mensupları !

Bu kurban bayramında, kısıtlı süreler ve kadrolar nedeniyle, geçtiğimiz yıllara göre daha az miktarda deri toplandı; ancak, Alanya’da ulaşılamayan bir nokta kalmadı. Her sene olduğu gibi bu yıl da toplanan derilerden bir kısmı, işin doğası gereği ( Kesimdeki hatalar, havaların aşırı sıcak olması, uzak noktalardan merkeze taşımadaki zaman kaybı, vatandaşların deriyi tuzlama konusundaki bilgi eksikliği…. gibi konular yüzünden) bazı istenmeyen durumlar yaşandı. Fakat, bu durumlar, değerli basınımızda yer aldığı gibi değildir !

Sizlere, kurban bayramı süresince yaptığımız faaliyetlerle ilgili ve kamuoyunda yanlış anlamalara neden olarak kurumumuza zarar veren olaylar hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Öncelikle, bayrama kısa bir zaman kalmasına rağmen, gerekli araç ve personeli, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan ve kendi olanaklarımızla temin ettik. Kısıtlı süreler ve kurumumuzun yetersiz olanakları nedeniyle geçen yılın ancak yarısı kadar bir araç ve personel sayısına ulaşabildik.

Sağlayabildiğimiz bu kısıtlı olanaklarla, ilk 2 gün yaylalarla tüm Alanya'yı birkaç kez tarayarak, toplamda 3 gün boyunca kurban derilerini topladık ve Mahmutlar'daki yerleşime uzak tuzlama-depolama alanımıza yığdık. Burada şunu vurgulamak istiyoruz. Bu toplama merkezi, Mahmutlar yerleşim bölgesine uzak bir konumdadır. Mahmutlar Sanayi Yerleşkesinin bitişiğinde ve Alanya Belediyesi Mahmutlar Şantiyesi’nin karşısında bir yerdedir. İddia edildiği gibi yerleşim yerlerinin ortasında değildir. Yeri gelmişken, bu yeri kullanmamıza olanak veren Mahmutlar Sanayi Kooperatifi Başkanı Sayın Hüseyin SANDAL beye de teşekkürlerimizi sunuyoruz…

Sonuçta, 3 gün boyunca Alanya’nın tüm bölgelerinden topladığımız, kullanılabilir durumdaki 4606 deriyi, önceden yapılan anlaşma çerçevesinde, toptancıya teslim ettik. Toptancı da bayramın 3. günü teslim aldığı derileri, bir TIR kamyonuna yükleyerek, depodan götürdü.

Yine bu konuda bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi derilerin depoda uzun süre kaldığı ve bozulduğu şeklindeki iddialar da asılsızdır. Biz, bayramın 3. gününde ilgili toptancı derileri teslim aldıktan sonra, geriye kalan artık durumdaki derileri, belediye temizlik işlerine telefonla bildirip, kaldırmalarını istemiştik. Belediye görevlilerimiz de çok kısa bir süre içerisinde atık durumdaki derileri depodan alarak temizliği hızlı bir şekilde sağlamışlardı. Kendilerine burdan teşekkür ediyoruz.

Ancak, burada da bazı temelsiz ve gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddiaları yayan kişiler, aslında bunun böyle olmadığını da bilmektedirler.

Buna rağmen her nasılsa birileri “Çöpler kaldırılmadı…Koktu !” iddiasıyla, henüz işlerimiz bitmemişken, oradaki bozuk deri parçalarının fotoğrafını çekerek Alanya basınına yollamış. Bu yüzden tüm Alanya basınında o gizli elin çektiği hep aynı fotoğraf ve aynı kalemden çıktığı açıkça belli olan yazı yayınlatılarak, Alanya halkı Türk Hava Kurumuna karşı kışkırtılmaya çalışılmıştır. Sosyal medya ve özellikle Facebook üzerinden yayılan bu haberler incelendiğinde, hep aynı kişilerin çeşitli sayfalara girip, karalama ve kışkırtma yazıları yazdığı görülecektir. Bunun durumu halkımızın dikkatine sunuyoruz.

Bu noktada şunu da özellikle belirtmek isteriz ki, Alanya’mızdaki birçok muhtarımız canla başla deri toplama çabalarımıza bizzat katılırken, üzülerek söylüyoruz ki, bazı mahalle muhtarlarımız ise kurumumuza karşı yöneltilen bu karalama kampanyasının merkezinde yeralmayı tercih etmişlerdir. Mahallelerinde yaşandığı iddia edilen olaylardan haberi bile olmayan bu muhtarlarımızı da bu nedenle esefle kınıyoruz.

Herkesi, Atamızın halkına miras bıraktığı, kendi deniz uçakları ile orman yangınlarını söndüren, ambulans uçaklarıyla hayat kurtaran, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerini burslu olarak okutan ve göklerine sahip çıkan havacı gençler yetiştiren, bütün topluma yararlı görevleri yaparken devlet bütçesinden pay almadan yalnızca yurtsever halkımızın bağışladığı deriler, fitre-zekatlar ve bağışlarla başaran bu örnek kurumumuzu eleştirirken, daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bütün halkımıza çağrımızdır… Gelin, ülkemizin bu örnek kurumunu hep birlikte daha iyi hizmet verir bir düzeye yükseltelim. Kavga değil iş üretelim !.. Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız birçok havacılık ve uçuş etkinliklerinde de sizlerin destek ve katılımını bekliyoruz. Sağlık ve mutlulukla kalın !.. İSTİKBAL GÖKLERDEDİR !...Saygılarımızla…

Metin AKDENİZLİ

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet