Termik Santraller Tarafından 7,9 Milyar Metreküp Su Çekildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Termik Santral Su, Atıksu ve Atık anket sonuçlarına göre 2018 yılında termik santraller tarafından %98,2’si denizden, %1,8’i ise baraj, akarsu, kuyu ve diğer kaynaklardan olmak üzere toplam...

Yayınlanma:
Termik Santraller Tarafından 7,9 Milyar Metreküp Su Çekildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Termik Santral Su, Atıksu ve Atık anket sonuçlarına göre 2018 yılında termik santraller tarafından %98,2’si denizden, %1,8’i ise baraj, akarsu, kuyu ve diğer kaynaklardan olmak üzere toplam 7,9 milyar m3 su çekildi. Çekilen suyun %93,4’ü soğutma suyu olarak kullanıldı.

7,5 MİLYAR METREKÜP ATIKSU DEŞARJ EDİLDİ

Termik santraller tarafından 2018 yılında deşarj edilen 7,5 milyar m3 atıksuyun %96,6’sını soğutma suyu oluşturdu. Toplam atıksuyun %99,5’i denize, %0,5’i ise kül barajı, düzenli kül depolama sahası, akarsu ve diğer alıcı ortamlara deşarj edildi. Termik santrallerde 14 bin tonu tehlikeli olmak üzere toplam 26,1 milyon ton atık oluştu. Toplam atığın %89,2’sini kül ve cüruf atıkları, %10,7’sini ise metal, kâğıt, plastik atıklar, atıksu arıtım çamurları ile evsel ve benzeri atıklar oluşturdu. Toplam atığın %87,5’i kül dağı, kül barajı veya düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilirken, %12,4’ü lisanslı atık işleme tesislerine gönderildi ve maden/taş ocaklarının geri doldurulmasında kullanıldı, %0,1’i ise diğer yöntemlerle bertaraf edildi. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet