Teşvik paketi bekleyişi halen etkin

“PİYASANIN ROTASI”Teşvik Paketi Bekleyişi Halen Etkin!Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 72,869,715 – tedaviye pozitif cevap veren 47,731,239 – ölü sayısı 1,621,636 kişiye ulaşmıştır. ABD ve Avrupa tarafında...

Yayınlanma:
Teşvik paketi bekleyişi halen etkin

“PİYASANIN ROTASI”

Teşvik Paketi Bekleyişi Halen Etkin!

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 72,869,715 – tedaviye pozitif cevap veren 47,731,239 – ölü sayısı 1,621,636 kişiye ulaşmıştır. ABD ve Avrupa tarafında sert önlemlerin devam etmesine rağmen virüsün şiddeti artmaktadır.

Piyasalarda risk algısı pozitif olarak sürerken, aşının kitlesel boyuta geçişine ve teşvik paketine ilişkin bekleyiş sürmektedir. Teşvik paketi piyasanın önünde büyük bir havuç olurken bunu siyasiler vermese bile son kurtarıcı merci olarak Fed’in devreye gireceği beklentisi ağır basmaktadır. ABD endekslerinden teşvik paketinin somutlaşmaması nedeni ile her ne kadar endekslerde yukarı yönlü momentum kalıcı olamasa bile geri çekilmeler bir düzeltme hareketi olarak ortaya çıkmaktadır.

Haftanın genelinde takip edilecek başlıklar arasında Fed – BoE – BoJ faiz kararları, Almanya IFO, TCMB 2021 para politikası sunumu – beklenti anketi yer alacaktır.

  • Fed: Fed faiz kararını 16 Aralık Çarşamba günü saat 22.00’de açıklayacaktır. Fed Başkanı Powell saat 22.30’de konuşmasına başlayacaktır. Araştırma olarak Fed’in bu toplantıyı pas geçmesini beklerken, Powell’ın konuşma tonlamasında güvercin kalmasını bekliyoruz. Özellikle pandemi sürecinden ekonomiye dönük risklerde para politikası ile ne kadar başarı sağlandığı tartışmaları ve ekonominin destek olmadan ne zaman normalleşeceği soruları öne çıkabilir.
  • BoE: İngiltere Merkez Bankası faiz kararını 17 Aralık Perşembe günü saat 15.00’te açıklayacaktır. Araştırma olarak BoE’nin bu toplantıyı pas geçmesini beklerken toplantı tarihine kadar BREXIT tarafında pozitif anlaşma olmama ihtimalinde banka faiz indirimine giderek politika faizi sıfır seviyesine çekebilir düşüncemiz yer almaktadır. Bu noktada BREXIT faiz kararı için ana referans olacaktır.
  • BoJ: Japonya Merkez Bankası faiz kararını 18 Aralık Cuma günü açıklayacaktır. Araştırma olarak BoJ tarafında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3650 seviyesi üzerinde 3661 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 3650 üzerinde kalıcılık referans olabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,8964 seviyesinde bulunurken, %1 seviyesine doğru momentumunu sürdürmektedir. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $1800 seviyesi üzerinde $1846 seviyesinde bulunmaktadır. EURUSD paritesi 1,2157 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 7,8277 seviyesi ile 8,00 seviyesi altında fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 365.834 seviyesi ile 400 seviyesi altında hareket devam etmektedir. Dolar temasında  (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri (mor+turuncu)) zayıflık sürmektedir.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 5 günlük (8 – 15 Aralık) performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası, %0,11 değer kaybı göstermektedir.

Kıymetli madenler, 5 günlük (8 – 15 Aralık) performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %1,32 değer kaybı – Gümüş %1,25 değer kaybı göstermektedir.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet