TikTok'tan yeni Şeffaflık Raporları ve Şeffaflık Merkezi

Dünyanın önde gelen kısa video uygulaması TikTok olarak bugün, yenilenen çevrimiçi Şeffaflık Merkeziyle şeffaflık ve hesap verebilirlik taahhüdümüze yönelik bir adım daha atıyoruz.

Yayınlanma:
TikTok'tan yeni Şeffaflık Raporları ve Şeffaflık Merkezi

Dünyanın önde gelen kısa video uygulaması TikTok olarak bugün, yenilenen çevrimiçi Şeffaflık Merkeziyle şeffaflık ve hesap verebilirlik taahhüdümüze yönelik bir adım daha atıyoruz. Güncellenen merkez, TikTok'un geçmiş tüm Şeffaflık Raporlarının yanı sıra bugün yayınlanan ‘2021 İçerik Kaldırma Talepleri Raporlarımız’ da dahil olmak üzere gelecekte yayınlanacak diğer interaktif raporlarımızı da barındıracak.

TikTok’un Şeffalık Raporu

TikTok'un Şeffaflık Raporları, platformumuzu ve bütünlüğü korumak için yaptığımız eylemlerden sorumlu olduğumuzu göstermek açısından önemlidir. Şeffaflık yoluyla güven oluşturmak için 2019'da söz konusu raporları yayınlamaya başladık. Şüpheli veya reşit olmadığı gerekçesiyle kaldırdığımız hesapların veya standartlarımızla uyuşmadığı için reddettiğimiz reklamların sayısı gibi yeni, daha derin ve sektörde bir ilk olan verileri açıklayarak şeffaflık anlayışımızı geliştirmeye devam ettik.

Şeffaflık Raporlarımızda:

  • Topluluk Kurallarımızı ve Hizmet Şartlarımızı desteklemek için yaptığımız eylemlere ilişkin üç ayda bir içgörü sunan Topluluk Kuralları Uygulama Raporu.
  • Devletten ve kolluk kuvvetlerinden aldığımız kullanıcı bilgilerine yönelik yasal talepler ve yanıtlarımızın niteliği hakkında iki yılda bir veri sağlayan Bilgi Talepleri Raporu.
  • İçeriği kısıtlamak için devlet kurumlarından yılda iki kez aldığımız talepleri ve bunun sonucunda yaptığımız işlemleri ayrıntılarıyla anlatan Devletin İçerik Kaldırma Talepleri Raporu.
  • Telif hakkı ve ticari marka içeriği kaldırma bildirimlerinin sayısı ve iki yılda bir verdiğimiz yanıtları gösteren Fikri Mülkiyet Kaldırma Talepleri Raporu.

Yenilenen rapor formatlarımızı geliştirirken sivil toplum kuruluşları ve uzmanlardan geri bildirim alarak verileri dijital olarak incelenebilir formatlarda indirme özelliğini sunarak bu girdileri eyleme çevirdik. Buna ek olarak, raporlarımıza verileri ve eylemlerimizi daha iyi göstermek için etkileşimli çizelgeler, grafikler ve daha çok görsel ekledik.

Raporlarımız; Arapça, Bahasa Endonezya ve Bahasa Melayu dilinde, Bengalce, Birmanca, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İbranice, İtalyanca, Japonca, Kmerce, Korece, Norveççe, Lehçe, Portekizce, İspanyolca, İsveççe, Tayca, Geleneksel Çince, Türkçe, Rusça, Urduca ve Vietnamca dahil olmak üzere 26 dilde yayınlanacaktır.

Amacımız, Şeffaflık Merkezimizi TikTok'un içerik yönetim biçimini ve önerdiğini göstermek, ürünler geliştirdiğini ve bilgilerin nasıl koruduğunu gözler önüne sermek için tek adres haline getirmektir. Bugünkü güncellemeler bu hedefin devamı niteliğindedir. Bu süreçte daha fazla güncelleme paylaşmaktan heyecan duyacağımızı bildirmek isteriz.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet