Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri Sıralaması 2021 sonuçları açıklandı

Sabancı Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri 2021 Sıralaması’nda 68.

Yayınlanma:
Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri Sıralaması 2021 sonuçları açıklandı

Sabancı Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri 2021 Sıralaması’nda 68. sırada yer aldı.

THE Asya Üniversiteleri Sıralaması 2021 sonuçları açıklandı. Sabancı Üniversitesi, sıralamaya dahil olan 551 üniversite arasında 68. sırada, Türkiye’den dahil olan 43 üniversite arasında ise 1. sırada yer aldı. Böylece Sabancı Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye'den sıralamaya giren üniversiteler arasında liderliğini sürdürdü.

Asya Üniversiteleri Sıralamasında, Dünya Üniversiteler Sıralamasında olduğu gibi 13 farklı performans göstergesi değerlendirmeye alınıyor. Bu performans göstergeleri öğretim (eğitim ortamı), araştırma (hacim, gelir ve itibar), atıf sayısı (araştırma etkisi), uluslararası bakış (çalışanlar, öğrenciler ve araştırma) ve sanayi geliri (bilgi transferi) olmak üzere 5 alanda gruplanıyor. 

THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’na bu yıl Türkiye'den giren diğer üniversiteler ve başarı sıralamaları şöyle: Koç Üniversitesi 73., Çankaya Üniversitesi 80., Hacettepe Üniversitesi 125., Bilkent Üniversitesi 129., İTÜ 163., Boğaziçi Üniversitesi 167. sırada yer aldı.

Genel sıralamada ise ilk üç sırada Çin Halk Cumhuriyeti'nden Tsinghua Üniversitesi, Pekin Üniversitesi ile National University of Singapore bulunuyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet