Toplu ulaşımda yeni dönem

Ulaşılmayan mahalle kalmıyor, sefer sayıları artıyor, beklemeler azalıyorAntalya Büyükşehir Belediyesi 1 Nisan Pazar günü toplu taşımada yeni bir dönem başlatıyor… Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda toplu ulaşım...

Yayınlanma:
Toplu ulaşımda yeni dönem

Ulaşılmayan mahalle kalmıyor, sefer sayıları artıyor, beklemeler azalıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 Nisan Pazar günü toplu taşımada yeni bir dönem başlatıyor… Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda toplu ulaşım sistemine 116 yeni otobüs dahil oluyor. Böylece, sefer sıklıkları artacak, duraklarda bekleme süreleri azalacak ve ulaşım hizmeti almayan mahalle kalmayacak. Vatandaş memnuniyeti artarken, ulaşım esnafının gelirinde de bir değişim olmayacak.

Antalya’da kamu ve özel sektör işbirliği ile verilen toplu taşıma hizmeti 1 Nisan’dan itibaren devreye girecek yeni otobüslerle daha kapsamlı devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılının Şubat ayında tek tip otobüse dönüşümün sağlanması üzerine Antalya’da 471 özel sektör ve 80 adet belediye otobüsü olmak üzere 551 araç ile toplu taşıma hizmeti gerçekleştiriliyordu.Gelişen kent dokusu ve artan nüfus ile birlikte daha konforlu toplu taşıma hizmeti verebilmek amacıyla 1 Nisan Pazar günü Büyükşehir Belediyesi 75 adet 12 metrelik, 41 adet 8.5 metrelik olmak üzere toplam 116 yeni aracı toplu ulaşım sistemine dahil ediyor. Özellikle ulaşım çağrı merkezine gelen istek ve talepler doğrultusunda sefere konulan yeni otobüslerle Antalya’da toplu ulaşım toplam 662 araçla sağlanacak. Böylece seferler sıklaşacak, vatandaşların duraklarda bekleme süresi azalırken, kırsal bölgelerde de ulaşım hizmeti verilmeyen nokta kalmayacak.

Vatandaş istedi belediye yaptı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay,

vatandaşların ulaşım çağrı merkezine yaptıkları öneri, talep ve isteklerini dikkate alarak, yeni otobüslerin sisteme dahil edildiğini söyledi. Yeni otobüslerin toplu ulaşım esnafında mağduriyet yaratmayacağını vurgulayan Atalay, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma esnafının varlığını sürdürebilmesi için gelir gider dengesisağlanmıştır. Bu anlamda toplu taşıma esnafının aylık 7800 km yapmasına karşılık sabit 32 bin TL kazanç sağlaması meclis kararı ile güvence altına alınmıştır. Böylece koyulacak yeni sefer ve hatlar vatandaş ulaşımını rahatlatırken, esnafın kazanç sisteminde her hangi bir değişime neden olmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet