TransAnatolia General Tire ile farklı yol ve hava koşullarına meydan okudu

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia bu yıl da kesintisiz maceranın adresi oldu.

Yayınlanma:
TransAnatolia General Tire ile farklı yol ve hava koşullarına meydan okudu

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia bu yıl da kesintisiz maceranın adresi oldu. Eskişehir’den start alan yarışçılar bir haftada14 ili geçerek Kars’a ulaştı. Anadolu'nun farklı yol ve hava koşullarında, özellikle de Kars Sarıkamış’taki yoğun yağışa rağmen kesintisiz devam eden yarışın lastik sponsoru Continental markalarından General Tire’dı. General Tire, lastik tedarikinin yanı sıra kurulan servis alanlarında uzman ekibi ile 300 lastiğin sökme-takma işlemini de üstlendi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle 11. kez düzenlenen TransAnatolia Rally Raid, Kars’ta sona erdiBu yıl 2300 kilometre uzunluğundaki rotada yine doğa, tarih ve kültür başrolde yer aldı. Kars Sarıkamış’ta yoğun yağışa maruz kalan yarışçılar, farklı yol ve kafa koşullarına rağmen yarışı tamamlamayı başardı. Etkinliğin "Resmi Lastik Sponsoru" olan General Tire, yarışmaya katılan ekiplere lastik tedarikinin yanı sıra kurulan servis alanlarında uzman ekibi ile lastik sökme ve takma hizmeti de sundu. General Tire ekibi 300 lastiğin değişiminde görev alarak yarışçılara destek oldu. Raid kategorisinde General Tire ekibinde yarışan pilot Furkan Kızılay ve co-pilot Çağatay Bekmez de başarılı bir performans sergiledi.

Kesintisiz ve güvenli bir macera için yarışta sürücülere General Tire’ın SUV, pikap ve arazi aracı sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiği arazi lastiği Grabber AT3 eşlik etti. Taş, kaya, moloz gibi darbelere karşı dayanıklılığı ile göz dolduran Grabber AT3, açık sırt omzu sayesinde kendini kolayca temizleme özelliğiyle çamurlu yollarda sürücülerin en büyük yardımcısı oldu.

 

 

Continental Hakkında

 

Continental, insanların ve ürünlerinin sürdürülebilirliğini ve birbiriyle bağlantılı hareketliliğini sağlayan öncü teknolojiler ve hizmetler geliştirmektedir. 1871 yılında kurulan teknoloji şirketi; araçlar, makineler, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli, akıllı ve ekonomik çözümler sunmaktadır. 2020 yılında 37,7 milyar euro satış rakamına ulaşan Continental, halen 58 ülkede yaklaşık 235.000 kişiyi istihdam ettirmektedir. Continental bu sene 150. yılını kutluyor.

 

Continental Lastik Birimi dünya çapında 24'ten fazla üretim ve geliştirme merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Continental, lastik birimindeki yaklaşık 56.000 çalışanı ve 2020 yılında 10,2 milyar euro satış rakamı ile sektörün önde gelen lastik üreticilerinden biridir. Lastik üretiminde teknoloji liderleri arasında yer alan Continental, binek, ticari ve özel amaçlı araçların yanı sıra iki tekerlekli araçlar için geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Ar-Ge’ye yaptığı sürekli yatırımlar ile Continental, güvenli, uygun maliyetli ve ekolojik açıdan verimli bir hareketliliğe büyük katkı sağlamaktadır. Lastik Birimi’nin portföyü arasında lastik ticareti ve filo uygulamaları için hizmetler ile ticari araç lastikleri için dijital yönetim sistemleri de yer almaktadır.

 

Continental Türkiye, Continental AG’nin yüzde 100 iştirakidir. Türkiye'de 10 yılı aşkın süredir araçlar, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli ve akıllı çözümler sunan Continental Türkiye’nin ana satışlarını, binek ve kamyon lastikleri oluşturmaktadır. Lastik grubunun yanı sıra ContiPressureCheck, ContiConnect, ContiSilent ve ContiSeal gibi teknolojik çözümleriyle hem binek araç sahiplerinin hem de filoların yanında yer almaktadır. Şu anda Türkiye geneline yayılmış yetkili bayi ağı ile yaklaşık bin 500 aileye istihdam sağlayan Continental Türkiye, global hedeflerine bağlı olarak güvenli mobilite sağlayan hizmetler sunmaktadır.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet