TRT 1’in haftayı zirvede açan yapımı, final sahnesiyle nefesleri kesti

TRT 1’de yayınlanan ve ilk üç bölümüyle Pazartesi günlerinin lideri olan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisi, dün akşam ekranlara gelen 4.

Yayınlanma:
TRT 1’in haftayı zirvede açan yapımı, final sahnesiyle nefesleri kesti

TRT 1’de yayınlanan ve ilk üç bölümüyle Pazartesi günlerinin lideri olan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisi, dün akşam ekranlara gelen 4. bölümün final sahnesiyle heyecan dolu bir kapanış yaptı. Sencer (Ekin Koç) ile Tapar’ın (Ali Gözüşirin) karşı karşıya geldiği ve birbirlerine kılıçlarını çektikleri dakikalarda ağabey-kardeş arasındaki tansiyon yükseldi. Tapar’ın, kılıç doğrulttuğu Sencer’in aslında kendi kardeşi olduğunu bilmeden alevlenen bu savaşın nasıl sonlanacağı heyecanla beklenecek. 

Bu sırada Terken Hatun, (Hatice Şendil) sarayda büyük bir tehlikeyle yüzleşti ve sağ olarak kurtulduğu kazanın yaralarını sarmaya çalışırken doğum yapmak zorunda kaldı. Yeni bölüm fragmanında Seferiye Hatun’un (Çiğdem Selışık Onat), oğlu Melikşah’a (Buğra Gülsoy), doğacak şehzadesini kaybettiğini söylediği dakikalar, bu durumun Terken ile Elçin Hatun (Leyla Lydia Tuğutlu) arasındaki dengelerin de ne yönde değişeceğini merak ettirdi. 

Turna Hatun’un (Sevda Erginci), korkusuz bir şekilde Sencer’i bırakmayıp onu sorgulaması ikili arasındaki gerilim dozunu yükseltirken Sencer’in en gerçek haliyle kendini anlatmaya çalışması izleyicilere “Aralarında aşk mı doğuyor?” sorusunu sordurttu. 

ZİRVEDEKİ YERİNİ SABİTLEDİ

Selçuklu Tarihi’nin en bilinmeyenlerle dolu dönemini hem güçlü veriler ışığında hikayesine taşıyan hem de güçlü kurgusuyla o yıllara bambaşka bir boyut kazandıran ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, ilk 3 bölümde olduğu gibi 4. bölümde de 1.’lik tahtını kaptırmadı. Totalde, AB grubunda ve ABC1 grubunda en yüksek izlenme oranlarını alarak reytinglerde lider olan dizi, tüm kesimlerce ilgiyle takip ediliyor. 

Sosyal medya mecrası Twitter’da da uzun süre TT’de kalan dizinin yayınlanan 5. bölüm fragmanındaki Hasan Sabbah’ın (Gürkan Uygun) Selçuklu toprakları için nasıl bir tehdit oluşturacağı akıllarda soru işareti yarattı. 

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet