Trump konuşunca piyasalar dinlemiyor

Yeni nesil virüs ve ekonomilerin kapatılması endişeleri devam ederken piyasalar Ek Mali Paketin gecikebileceği haberi ile sarsıldı. Pandemi yardımının artırılmasını isteyen Başkan Trump mevcut haliyle paketi onaylamayabileceğini...

Yayınlanma:
Trump konuşunca piyasalar dinlemiyor

Yeni nesil virüs ve ekonomilerin kapatılması endişeleri devam ederken piyasalar Ek Mali Paketin gecikebileceği haberi ile sarsıldı. Pandemi yardımının artırılmasını isteyen Başkan Trump mevcut haliyle paketi onaylamayabileceğini söyledi.


Trump açıklaması sonrası ABD vadelilerindeki satış sınırlı ve geçici oldu. Piyasalar Senatonun Ek Mali Paket geçene kadar çalışmaya devam edeceğine ve Başkan Trump’ın bir şekilde ikna edileceğine inanmaya devam ediyor. Ardı ardına gelen negatif haberlere rağmen piyasanın dayanması risk iştahının güçlü olduğunu gösteriyor.
Türkiye piyasaları kısa bir moladan sonra dünyayı yeniden yenmeye başladı. MSCI Türkiye %1,7 artışla Salı günü en çok kazandıran gelişmekte olan Avrupa endeksi oldu. Faiz artışı beklentisini arkasına alan Türk lirası en az kaybettiren gelişmekte olan para birimi konumunda. ABD ve Avrupa vadelileri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Noel tatili öncesinde yabancı işlemlerinin azalması nedeniyle likidite düşük olacak. Psikolojik olarak önemli 1.500 seviyesine ulaşan banka endeksi endekste konsolidasyon olma ihtimalini artırıyor. Endeks için destek olarak 1.395, direnç olarak 1,410 ve 1,425 seviyeleri teknik olarak öne çıkıyor.

Kısa çalışma ödeneği Şubat sonuna kadar uzatıldı
Aralık sonunda süresi dolacak kısa çalışma ödeneği uygulamasının 28 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.?
Hizmetlerdeki KDV indirimleri Mayıs 2021’e uzatıldı?
Aralık sonuna kadar geçerli olacak ve birçok hizmet grubunda katma değer vergisini %18’den %8’e veya %1’e indiren indirimler 31 Mayıs 2021 tarihine uzatıldı. Yolcu taşımacılığı, turizm, lokanta, yeme-içme, bakım ve onarım, terzilik, işyeri kiralama ve organizayon gibi hizmet grubları indirimden yararlanmaya devam edecek.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet