TTB Başkanına Soruşturma!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın kurumsal sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile suç duyurusunda...

Yayınlanma:
TTB Başkanına Soruşturma!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın kurumsal sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile suç duyurusunda bulunulduğu kamuoyu ile paylaşıldı.

TTB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi,

“TTB Başkanına Soruşturma. Açıklama ile kastedilenin, Merkez Konseyi Başkanı nezdinde Türk Tabipleri Birliği’nin kamuoyu gözünde zayıflatılması, görev ve yetkilerini kullanırken çekingen davranması olduğu açıktır. Suç duyurusu yapıldığından ibaret açıklama, herhangi bir araştırma yapılmaksızın basın yayın kuruluşları tarafından haberleştirilmiştir. Açıklamada, suç duyurusunun nedeni, yani suç olduğu iddia edilen eylemin ne olduğu ve vasıflandırması yoktur.  Kamuoyuna yapılan açıklamada, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın demeç verdiği kişi hakkında arama kararları bulunduğundan söz edilmekle birlikte, hakkında suç duyurusunda bulunulan Şebnem Korur Fincancı’nın eylemine dair bir açıklama da yoktur. Burada Basın Kanunu ve ilgili mevzuata göre yayın yoluyla işlenen suçlarda, suçun bizzat yayını oluşturan sözler ve görüşlere ilişkin olmasına dair genel kuralın dışına çıkıldığı anlaşılmaktadır. Kamuoyuna yönelik, isim belirterek yapılan açıklama istisnai olmakla kalmayıp suç duyurusu yapıldığının duyurulması, adeta hüküm kurup infaz etmek amacını ortaya koymaktadır. Bu da Anayasa ile korunan lekelenmeme hakkının ihlali demektir. Bu nedenle hukuka aykırı eylemleri nedeniyle, mevzuat ile kendilerine verilen hakların korunmasına dair görevin eylemli olarak ihlali sonucunu doğuran bu açıklamadan kaynaklı tüm hak ihlallerinin giderilmesi için gereken her türlü adım atılacaktır. Emeğimiz ve geleceğimiz için mücadelemizin bu kadar güçlü yürütüldüğü bir süreçte hukuksal olarak karşılığı olmayan suçlamalar ile başkanımız nezdinde Birliğimizin saygınlığını zedeleme çabaları beyhudedir ve yükselen sağlık-emek hakkı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimiz de bilinmelidir. 14-15 Mart 2022 tarihlerinde emeğimizin karşılığını almadaki kararlılığımızı, yakın tarihin en yoğun katılımlı “Büyük G(ö)REV”iyle, bizleri görmezden/duymazdan gelenlere bir kez daha gösterdik. Her türlü oyalama, kandırma, göz korkutma çabalarına karşı hekimlerimiz bir bütün olarak, emeğine ve geleceğine sahip çıkmayı G(ö)REV bilmiştir.Bizleri emek, sağlık mücadelesinde yalnız bırakmayan topluma ve meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet