TUİK Verilerine Göre İstihdam Endeksi Yüzde 3,9 Azaldı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,9 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks;...

Yayınlanma:
TUİK Verilerine Göre İstihdam Endeksi Yüzde 3,9 Azaldı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,9 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,5, inşaat sektöründe %26,4 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise %0,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %0,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %0,9 arttı, inşaat sektöründe %4,0 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %0,8 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ YÜZDE 4,6 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %4,6 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,4 ve inşaat sektöründe %27,7 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde %0,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %1,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,5 arttı, inşaat sektöründe %3,3 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %2,2 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %18,8 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %21,0 arttı, inşaat sektöründe %8,1 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %4,3 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %4,7 arttı, inşaat sektöründe %0,9 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,8 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik iş gücü maliyeti endeksi, 2019 yılı IIl. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %23,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %22,7, inşaat sektöründe %27,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %21,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %2,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %3,0, inşaat sektöründe %2,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %2,4 arttı.

SAATLİK KAZANÇ ENDEKSİ YÜZDE 24,5 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %24,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %23,9, inşaat sektöründe %27,2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %2,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %3,2, inşaat sektöründe %2,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %2,5 arttı.

İŞ GÜCÜ MALİYET ENDEKSİ YÜZDE 20,2 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2019 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %16,4, inşaat sektöründe %27,0 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %19,9 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %1,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,0, inşaat sektöründe %2,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,6 arttı. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet