Tuna Ofis’te çağdaş sanat rüzgarı

Tuna Ofis, Türkiye’de tasarım ve çağdaş sanatın gelişimine destek vermek amacıyla yeni bir proje başlattı. Artnivo.com iş birliğiyle hayata geçirilecek “Tuna Ofis’te Çağdaş Sanat” projesinin ilk sergisine, modern mimarinin...

Yayınlanma:
Tuna Ofis’te çağdaş sanat rüzgarı

Tuna Ofis, Türkiye’de tasarım ve çağdaş sanatın gelişimine destek vermek amacıyla yeni bir proje başlattı. Artnivo.com iş birliğiyle hayata geçirilecek “Tuna Ofis’te Çağdaş Sanat” projesinin ilk sergisine, modern mimarinin tekdüzeliğine tepki olarak Robert Venturi’nin ortaya koyduğu “LESS IS A BORE” sloganı yön veriyor.

ISTANBUL (TR) - Mobilya sektöründeki yarım asırlık yolculuğu boyunca sanat ve tasarıma her zaman destek veren Tuna Ofis, ülkemizin ve dünyanın önemli tasarımcılarıyla yaptığı iş birliğine, “Tuna Ofis’te Çağdaş Sanat” projesiyle devam ediyor. Projenin açılış sergisi “LESS IS A BORE”, Basako, Mete Ersöz, Neslihan Karaağaç, Özlem Demirel, Seçil Erel ve Şakir Gökçebağ’ı ağırlıyor. Modern mimarinin tekdüzeliğine tepki olarak, postmodern mimarinin öncülerinden Robert Venturi tarafından ortaya çıkan “Less is a bore” sloganı sergiye yönünü veriyor. Postmodern mimarinin benimsediği şekilde abartan, karikatürize eden, nedensiz ve keyfi biçimler, reklam ışıkları gibi mimari öğeler sergide sanatçılar tarafından yeniden yorumlanarak Tuna Ofis binasının katlarına yerleştiriliyor.

Sanatçıların özenle seçtiği müziklerin eşlik edeceği sergi, 12 Nisan Perşembe akşamı Tuna Ofis Altunizade Showroom’unda yapılacak açılış kokteyliyle başlayacak. Sergi, 8 Haziran’a kadar hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61


Tuna Ofis Hakkında
“Bugünün ofis yaşamı, bugünün tasarımı” mottosuyla fark yaratan tasarımlar sunan Tuna Ofis, 1970 yılında kuruldu. Yarım asırlık tecrübesiyle Türkiye’de ofis mobilyaları sektöründe tek yabancı ortaklı kuruluş olan Tuna Ofis, 1992 yılında İsviçre’nin en köklü şirketlerinden Girsberger Holding AG ile ortaklığa giderek ofis koltuğu üretimine başladı. Tuna Ofis, bugün İstanbul Altunizade, Silivri’nin yanı sıra Ankara, İzmir, Riyad’da bulunan showroomları ve Rotterdam’da bulunan Benelüks temsilciliği ve showroomu ile hizmet veriyor.

artnivo.com Hakkında
artnivo.com nitelikli sanatçılara görünürlük kazandırmak ve üretim desteği vermek, çağdaş sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmak için yola çıkan online bir platform. 2014’te kurulduğundan bu yana, artnivo.com sitesi üzerinden konusunda uzman küratör grubu tarafından seçilen çok sayıda sanatçının yeni eserlerine sahip olmaya, online sergileri ziyaret etmeye ve güncel sanata dair çok sayıda enformasyona bir tık ile ulaşmaya imkan sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet