TURİZMDE YAŞANAN KRİZ TBMM GÜNDEMİNDE

CHP’Lİ BUDAK: TURİZM SEZONUNU NE ZAMAN AÇACAKSINIZ?CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, dış politikadaki tutarsızlıklar ve yanlış yürütülen pandemi sürecinin bedelini turizm sektörünün ve turizm emekçilerinin ödediğine...

Yayınlanma:
TURİZMDE YAŞANAN KRİZ TBMM GÜNDEMİNDE

CHP’Lİ BUDAK: TURİZM SEZONUNU NE ZAMAN AÇACAKSINIZ?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, dış politikadaki tutarsızlıklar ve yanlış yürütülen pandemi sürecinin bedelini turizm sektörünün ve turizm emekçilerinin ödediğine dikkat çekerek, “Nisan ayında sezonun başlayacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı, bu süreçte son derece kötü bir sınav verdi, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Rakiplerimizden İspanya, Yunanistan ve İtalya sezonu açtı. En önemli pazarımız Rusya bu sene vatandaşlarını Mısır’a yönlendiriyor. Bizim sezonu ne zaman açabileceğimiz bile belli değil” dedi.

Konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Rusya’ya yaptıkları ziyaretten ellerinin boş döndüğünün anlaşıldığını söyledi. Bakan Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın ziyaretinin ertesi günü Rus Havayolu Şirketi Aeroflot’un Türkiye’ye olan Haziran ayı uçuşlarını iptal etmesinin bu yönde verilen bir mesaj olduğuna dikkat çeken Budak, dış basında Türkiye’nin turizm sektörüne yönelik yaşayacağı kayıplar nedeniyle Mısır, Tunus ve Sri Lanka ile birlikte “Kırılgan Dörtlü” olarak anılmaya başladığını vurguladı.

Budak, şunları söyledi:

“Türkiye ne tam kapanmayı becerebildi ne de elle tutulur bir aşılama politikası ortaya koyabildi. Bu başarısızlıklar yetmezmiş gibi, dış politikada attığı yanlış adımlar nedeniyle geçen sene turizme can suyu olan Rusya pazarını da kaybetmek üzereyiz.  Rus basınında Türkiye’ye yönelik uçuşların en erken eylül ayı başında başlatacağını yönelik sürekli haberler çıkıyor. İktidarın turizme yönelik hiçbir politikası yok. Tüm dünya turizm sektörü ayakta kalabilsin diye milyonlarca dolar hibe desteği verdi. Kriz başlayalı 14 ay oldu. Turizme tek kuruş hibe verilmedi. Sektör sahipsiz bırakılmanın bedelini çok ağır ödüyor.”

SKANDAL REKLAMA NE KADAR ÖDEDİNİZ?

Budak soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“2021 turizm sezonu ne zaman başlayacaktır? Sezonun açılmasına yönelik hangi tedbirler alınmaktadır? 17 Mayıs tarihinde Rusya ile yapılan ikili görüşmeler sonrasında kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Görüşmelerde hangi öneriler sunulmuştur? Görüşmeler sonrasında herhangi bir konuda uzlaşı sağlanmış mıdır?  Sıkıntı içerisinde bulunan turizm sektörüne yönelik krediler dışında hangi destekler verilecektir? Kamuoyunda büyük tepki toplayan ve sonrasında Bakanlığın sosyal medya hesaplarından kaldırılan ‘Keyfini Çıkar. Aşılandım’ yazılı maskelerin kullanıldığı reklam filmini hangi reklam şirketine, ne kadar maliyetle yaptırdınız? İngiltere ve Almanya pazarına yönelik herhangi bir çalışmanız var mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet