Turizm’in Geleceği Bu Fuar’da

HESTOUREX DÜNYA SAĞLIK, SPOR VE ALTERNATİF TURİZM KONGRE VE FUARI 5 NİSAN’DA KAPILARINI AÇIYORİl ki 6-9 Nisan 2017’de düzenlenen HESTOUREX Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’nın bu yıl ikincisi Türkiye...

Yayınlanma:
Turizm’in Geleceği Bu Fuar’da

HESTOUREX DÜNYA SAĞLIK, SPOR VE ALTERNATİF TURİZM KONGRE VE FUARI 5 NİSAN’DA KAPILARINI AÇIYOR

İl ki 6-9 Nisan 2017’de düzenlenen HESTOUREX Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’nın bu yıl ikincisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayesi’nde 5 – 8 Nisan’da Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun direktifleri ile öncelikle Antalya olmak üzere, Türkiye’de turizmi 12 aya yaymak, sürdürülebilir kaliteli turizmi geliştirmek amacı ile geçtiğimiz sene yola çıkan HESTOUREX, dünyanın 150 ülkesinden 4000’in üzerinde satın alma heyetlerini ülkemizdeki kurum ile kuruluşları karşılıklı randevulu iş görüşmesi yapılması sağladı. HESTOUREX 2017’de katılımcılarına ve ülke ekonomisine kısa vadede 10 Milyar TL üzerinde iş fırsatı sağladı. Rusya ile uçak krizinden sonra ülke turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. 2017’de ki sonuçları sayesinde kongre ve fuar sonrasında HESTOUREX, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerine alınmıştır.

4 Mevsim Tüm Bölgelerde Turizm

HESTOUREX ülkemizdeki kurumları, kuruluşları dünyanın her yerinden gelen satın alma ile bir araya getirerek (B2B görüşmeleri) tüm ülkedeki turizm hizmeti veren işletmelerin 4 mevsim faaliyet göstermek için, turizmi sürekli hale getirme hedefini gerçekleştirmiştir. Bu hedefi kendi alanında dünyanın en büyük B2B’sini yaparak gerçekleştirmiştir. B2B’ler örneğin; Akdeniz Bölgesi otellerinin boş kaldığı Ekim-Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarında futbol kampları, turnuvalar, bisiklet takım kampları, uluslararası atletizm turnuvaları gerçekleştirilmiş bu organizasyona iştirak eden oteller hem açık kalmış hem de bölgenin sezon dışı işsizlik oranını düşürmüştür. Bununla birlikte Erzurum, Kayseri, Bursa gibi kış aylarında dolu olan turizm merkezleri yaz aylarında serin iklimin ve yüksek rakımın verdiği avantajla aynı şekilde dolmuştur.

Geleceği keşfetmek isteyenler HESTOUREX’te

Ülkemizin son yıllarda dünyaya örnek gösterilen projeleri arasında, dünya standartlarında modern JSI belgeli bölge hastaneleri, özel hastaneler, özel tedavi, güzellik, saç ekimi vb. merkezleri, spor kampları yapmaya uygun oteller, bölgesinde sağlık spor ve alternatif turizm faaliyetleri gerçekleştiren ve gerçekleşmesini hedefleyen valilikler, kalkınma ajansları, belediyeler kısacası HESTOUREX’in tek mottosu olan geleceğin inovasyonunu keşfetmiş ve etmek isteyen tüm kurumlar katılım gösterebiliyor. Yurt dışından gelecek olan nitelikli alım heyetlerine tek çatı altında karşılaşmak ve de ürünlerini sergilemek isteyen ürün tedarikçileri de fuara ilgi göstermektedirler.

Türkiye’ye artı değer

Sıcak iklimi, tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte sağlık ve spor tesislerinin bir arada bulunması nedeni ile fuar Antalya’da gerçekleştirilmektedir. Başlı başına alternatif turizmin bir dalı olan fuar turizmini de Antalya'da geliştirmek şehre büyük katma değer kazandırmaktadır.

Ekonomiye direkt katkısı var

HESTOUREX, 2017 yılında katılımcılarına sağlamış olduğu yüz yüze görüşme imkanları(B2B) ve akabinde katılımcıları tesislerini tanıtımı sonucunda ülkemizin uluslararası prestijini arttırmıştır. Sağlık turizmi alanında, faaliyet gösteren katılımcılar fuar bitiminden itibaren yeni müşterilere kavuşmuş ve ticaretlerini arttırmıştır. Spor turizminde ise faydalarını direkt göstermiş, 2016’da 100 milyon dolar civarında gerçekleşen spor ve kamp turizmi HESTOUREX 2017’den itibaren 200 milyon dolar ciroyu geçmiştir.

Her geçen gün gelişen ve ülkemizde son zamanlarda revaçta olan kamp ve karavan turizmi HESTOUREX’e katılıyor. HESTOUREX’de önemli yer verilen kamp ve karavan turizmi ülkemizde turizm adına çeşit yaratırken, büyük katkıda bulunuyor.

HESTOUREX neticesinde Finike Belediyesi’nin 2018 Şubat ayı başında gerçekleştirdiği uluslararası oryantiring turnuvasına yaklaşık 2000 sporcu katılmış ilçede 1 hafta tesislerde restoran ve cafeler tıklım tıklım oturacak yer kalmamıştır. HESTOUREX neticesinde turizm gelirleri direkt halka yansımıştır.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek fuarda geçmiş yılda yine HESTOUREX’e ait olan rekorların kırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet