Türk Kızılayı’nın Eli Azerbaycan’a Uzandı

Türk Kızılay’ ı Azerbaycan’ ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenenler için yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.Bölgedeki çatışmalardan dolayı birçok açıdan olumsuz etkilenenler için yardım malzemelerini...

Yayınlanma:
Türk Kızılayı’nın Eli Azerbaycan’a Uzandı

Türk Kızılay’ ı Azerbaycan’ ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenenler için yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Bölgedeki çatışmalardan dolayı birçok açıdan olumsuz etkilenenler için yardım malzemelerini bölgeye ulaştıran Türk Kızılay’ ı Azerbaycan Kızılay’ ı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtım çalışmalarına başladı. Yardımları köy köy dolaşarak bölge halkına ulaştıran Kızılay ekipleri, çocuklar başta olmak üzere yerleşim yerindeki tüm insanların destekçisi oldu.

Türk Halkı Desteklerini Esirgemiyor

Türk Kızılayı’ nın, çatışmalardan etkilenen siviller için Azerbaycan’ a gönderdiği 4 tırlık insani yardımının dağıtımına başlandı. Yardımın ilk durağı ise Fuzuli kenti oldu. Fuzuli kentindeki Ulduz Çocuk Kreş Okulu’na sığınan Azerbaycanlılara yapılan dağıtımın ardından ikinci durak ise Ağcabedi oldu. Burada da Türkiye’nin yardımları bölge halkına ulaştırıldı. Dağıtımın ikinci gününde ise ekipler Berde bölgesindeki Ağdan Kuzanlı kasabasına ulaştı. Burada evleri zarar gören Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine çadır kurulumu da yapan Kızılay ekipleri, battaniye, yatak, mutfak seti ve hijyen malzemelerini de teslim etti. Daha sonra Terter ve Goranboy bölgelerine de ulaşan ekipler buralarda da dağıtımlarını tamamladılar. Yardım malzemelerini alan Azerbaycanlı ihtiyaç sahipleri Türkiye’ye teşekkürlerini ve selamlarını iletti. Türk Kızılay’ ı bölgedeki yardımlarını ve çalışmalarına büyük azim ve istek ile devam ettirdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet