Turkeybuild İstanbul, yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor

Oluşturduğu dolaylı ve direkt iş hacmi ve istihdam ile yüksek döviz girdisi sağlayan, yapı sektöründeki yerli ve yabancı tüm paydaşları ile bölgenin en güçlü iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı...

Yayınlanma:
Turkeybuild İstanbul, yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor

Oluşturduğu dolaylı ve direkt iş hacmi ve istihdam ile yüksek döviz girdisi sağlayan, yapı sektöründeki yerli ve yabancı tüm paydaşları ile bölgenin en güçlü iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı ikinci gününde tüm hızıyla devam ediyor. TÜYAP’ta hibrit yaklaşımlar ile Safe & Secure Standartları çerçevesinde kapılarını açan fuarın gündeminde yapı sektörünün sürdürülebilir büyümesi ve dönüşüm vardı.

Yapı sektöründe sürdürülebilir büyümenin sırrı: Çevik Dönüşüm

Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu, Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentörü Demet Demirer iş birliği ile düzenlenen buluşma, çevik dönüşüm ile yeni nesil yönetim yaklaşımlarını işletme ihtiyaçlarına uyarlayarak işletmedeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve hayata geçirmek için Yapı Sektörüne örnek teşkil etti.

Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu, Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentörü Demet Demirer moderatörlüğünde düzenlenen oturumda, Sigma Mühendislik Tasarım Departman Direktörü İlhan Ergüney, SOCAR İnşaat Proje Baş Mühendisi Kadir Tolga Erpınar ve MAA Melike Altınışık Mimarlık Kurucusu, Y. Mimar Melike Altınışık çevik dönüşüm sırlarını paylaştı. 

Değişim Mimarı Kurucusu, İnovatif Yönetim Danışmanlığı Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentoru Demet Demirer, günümüz ihtiyaçları kapsamında talep edilen çeşitliliği karşılayarak, çözümler için ihtiyaç duyulan çok disiplinli bir ekip kurarak ve taleplere hızlı bir biçimde doğru çözümlerle yanıt verilerek çeviklik kavramının hayata geçtiğinin altını çizdi.

Sigma Mühendislik Tasarım Departman Direktörü İlhan Ergüney, Özbekistan’da kurdukları tasarım ofisinde hizmet verdikleri müşterinin kısa zamanda projenin hayata geçirilmesini istediğini belirtirken, ilk adımı müşteriyi anlamak için attıklarını söyledi. Projeyle ilgili talep neticesinde tasarım ve sahanın aynı anda yürütülmek durumunda kalındığını belirten Ergüney, inşaat ve tasarım süreçlerini birleştirerek beklentiyi karşıladıklarını, farklı iş ve yönetim yöntemleri ile de çevik bir yönetim modeli uyguladıklarını paylaştı. Ergüney, sorunu çözmeye odaklanmak ve iletişimi artırmanın çevik bir yaklaşımın hayata geçmesinde önemli adımlar olduğunu belirtti.

Çevik yaklaşımının hayata geçmesinin öneminin müşterinin bugünkü ihtiyaçları doğrultusunda hızlı ve kaliteli iş ve süreç yönetimi olduğunu belirten SOCAR İnşaat Proje Baş Mühendisi Kadir Tolga Erpınar, küresel hacmi 10 trilyon dolara yaklaşan, dünya ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektöründe çevikliğin bugünkü beklentileri karşılamak açısından çok önemli bir kavram ve uygulama modeli olduğunu söyledi. 

Yurt dışında belli talepler söz konusu. Hız ve kalite bunlardan biri. Çeviklik ise buraya götüren rotalar arasında. Beklentilerin karşılanmaması, sonraki süreçlerde proje alma süreçleri için olumsuz etki bırakabiliyor. Belli talepler ise projelerin yapımı için başvuru kriterleri arasında yer alıyor.

MAA Melike Altınışık Mimarlık Kurucusu, Yüksek Mimar Melike Altınışık, İstanbul’da Çamlıca Kulesi ve Güney Kore’de Robot Bilimleri Müzesi’nin tasarımını gerçekleştirirken kamu otoriteleri ile çalışırken fikir sahibi olunan ancak uygulamaya geldiğinde daha fazla derinlik isteyebilen belli adımlarla karşılaştıklarının altını çizdi. Altınışık, kamu otoriteleri ile ilişki sürecinin yönetimi, ihale şartnameleri ve sözleşmelerin düzenlenmesi gibi süreçlerin karşılanabilmesi için kurumun ve bireylerin çevik yaklaşımları uygulayabilmesinin önem arz ettiğini örneklerle anlattı.

Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu 

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un geleneksel Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, fuarın ikinci günü sonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Fuarda, stant tasarımında markalarını ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktasına dönüştüren firmalar, ‘Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri'nde yarıştı. Sektörün en değerli tasarımcısı, iç mimarı, mühendisi ve profesyonellerinden oluşan deneyimli, bağımsız jüri üyelerinin birbirinden farklı kriteri değerlendirdiği yarışmada; ürünle kurdukları bağlantı, ürünün belirtilmek istenen niteliklerini en iyi şekilde vurgulaması, 3 boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi, görsel malzeme kullanımındaki estetik, standın modülerliği ve tekrar farklı mekanlarda kullanılabilirliği baz alındı. Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri’nde 1.'lik MG DEMİR ÇELİK SAN. VE TİCARET LTD. ŞTİ’nin, 2.’lik TANTIMBER - TANWOOD ORMAN ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş.’nin, 3.’lük ARFEN ALÜMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.’nin, Mansiyon Ödülü SAN DECO’nun, Hyve Group Teşvik Ödülü ise PORTLAND ÇELİK KAPI İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ’nin oldu.

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet