Türkiye Aralıkta Aşılanacak !

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Aralık ayında sağlık çalışanları ve riskli grupların Çin’de gelen aşı ile koronavirüse karşı aşılanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşının ücretsiz olacağını bildirdi.Türkiye’de...

Yayınlanma:
Türkiye Aralıkta Aşılanacak !

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Aralık ayında sağlık çalışanları ve riskli grupların Çin’de gelen aşı ile koronavirüse karşı aşılanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşının ücretsiz olacağını bildirdi.

Türkiye’de koronavirüs tablosu günden güne kötüleşirken, aşılanma haberleri tüm insanlığın ve Türk insanının umudu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, “Bakan 11 aralıktan sonra erken dönemde yaygın bir şekilde sağlık çalışanlarımızın dan başlamak üzere yoğun bir aşılama planlıyoruz. Sağlık çalışanlarının ardından kimlere aşı yapılacağı konusunda Aşı Bilim Kurulu çalışma yapıyor. Bakan Koca, “Riskli kişiler öncelikli olacak Belki hizmet sektöründen, belki vatandaşımızla daha fazla teması olanlar aşılanabilir. Güvendiğimiz ve etkinliğini bildiğimiz aşıyı tercih etmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımız her hangi bir ücret ödemeden aşıya erişebileceklerdir” dedi.

20 Milyon Aşı Geliyor

Türkiye’ye Çin’den ilk etapta bu ay içerisinde 20 milyon aşı gelecek.  Aşının iki doz halinde yapılacağı, bir dozunun yapıldıktan sonra 6-8 ay sonra ikinci dozu yapılacak. Çin’in ürettiği aşıyla ilgili bu ay yaptığı bilimsel çalışmalarının sonucunu duyuracağı bildirildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet