Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden Açıklama

Başkan Kılıç, "İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyorum" dedi.

Yayınlanma:
Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden Açıklama

Başkan Kılıç, "İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyorum" dedi.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'den (Hewlêr) Mersin'e gelen Kürt aile, bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Muştaq Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Nevaf Kılıç Erbilli aileye destek vererek, saldırıyı yapanların hukuk önünde cezalarının verilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Kılıç, "Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Antalya’ya seyahat eden kişilere yönelik Mersin in Bozyazı ilçesinde yapılan saldırıyı/linç girişimini kınıyorum. İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyorum” dedi.


SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLMALIYIZ


Başkan Kılıç, "Bir baba eşi ve çocuklarının gözü önünde darp edilmiştir. Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğu düşünülen olayda, ailenin önünü bir grup Adana plakalı aracın içerisinde bulunan kişiler tarafından ciddi şekilde darp edilmesi kabul edilemez bir davranıştır. Onun için nedeni ne olursa olsun böyle bir olayı kınıyoruz. Faillerin cezalarının verilmesini istiyoruz. Bu gibi olayları kınadığımızı , buranın dağbaşı olmadığını , hukuk dışı olaylara karşı olduğumuzu , bu gibi olayların iki ülke arasındaki dostluğumuza,ticaretimize  ve turizmimize darbe vurduğunu belirtmek isterim.

Zalimin ve zulmün karşısında olduğumuzu mağdurun yanında olduğumuzu, bunu yapanların yargılaması gerektiğini belirtmek isterim.  Irkçılığı kınıyoruz. İsrail ’ e yapılanları kınadığımız gibi bu olayıda kınıyoruz" dedi.


"SALDIRIYA UĞRAYAN AİLEMİZİN HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"


Ailenin Anamur Devlet Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü belirten Başkan Kılıç, "Konuya ilişkin Anamur Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç beyde bizzat beni arayarak aile ile yakından ilgilendiklerini, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin gerekli cezaları alacağını belirtti. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak saldırıya uğrayan ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet