Türkiye Tohumculukta Söz Sahibi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Türkiye’nin tohumculukta Dünyada söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak “Hedefimiz 2023 yılında 500 milyon dolarlık tohum ihracatı yapmak” diye konuştu.Son...

Yayınlanma:
Türkiye Tohumculukta Söz Sahibi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Türkiye’nin tohumculukta Dünyada söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak “Hedefimiz 2023 yılında 500 milyon dolarlık tohum ihracatı yapmak” diye konuştu.
Son yıllarda yerli tohum üretiminde önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Pakdemirli “Atılan bu adımlar ile üretimimiz, buna paralel ihracatımız da artış eğiliminde devam ediyor. Tohumculuk, fidan ve fide sektörüne yönelik yapılan yasal düzenlemeler ve bu sektörlerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirlikleri sayesinde sertifikalı tohumluk üretiminde 7 kat, sertifikalı tohumluk ihracatında da 8 kat artış yaşandı” dedi.
HEDEF 2 MİLYON TON ÜRETİM
Bu bağlamda tohumculuk sektöründeki hedeflere koşar adım ilerlediklerini ifade eden Bakan Pakdemirli “Tohumculukta 2023 hedefimiz 2 milyon ton üreterek, 500 milyon dolarlık ihracat yapmak. Bu hedefe ulaşamamamız için hiçbir neden yok. Türkiye bu hedeflerine ulaşacak” dedi.
TÜRKİYE TOHUMDA NET İHRACATÇI
Tohum konusunda Türkiye’nin net ihracatçı olduğunun altını da çizen Bakan Pakdemirli “2018 verilerine göre 110 bin ton civarında tohum ihracatı, 40 bin ton civarında ithalat yapıldı. 2019’un ilk altı ayında ise 52 bin ton tohum ihraç edilerek, toplam 135 milyon dolar gelir sağlandı” dedi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet