Türkiye’de bir film festivali tarafından ilk kez verilen “Fark Yaratan Sosyal Girişim Ödülü” Sinemasal’ın oldu.

Türkiye’de bir film festivali tarafından ilk kez verilen “Fark Yaratan Sosyal Girişim Ödülü” Sinemasal’ın oldu.ISTANBUL (TR) - 2013’ten bu yana Türkiye’nin kırsal bölgelerine giderek sosyal açıdan imkanları kısıtlı...

Yayınlanma:
Türkiye’de bir film festivali tarafından ilk kez verilen “Fark Yaratan Sosyal Girişim Ödülü” Sinemasal’ın oldu.

Türkiye’de bir film festivali tarafından ilk kez verilen “Fark Yaratan Sosyal Girişim Ödülü” Sinemasal’ın oldu.

ISTANBUL (TR) - 2013’ten bu yana Türkiye’nin kırsal bölgelerine giderek sosyal açıdan imkanları kısıtlı olan çocukları sinema başta olmak üzere sanatla buluşturan Sinemasal bu sene dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Rofife Film Festivali kapsamında “Fark Yaratan Sosyal Girişim” ödülüne layık görüldü. Ödül aynı zamanda Türkiye'de bir film festivali tarafından ilk kez verilen Fark Yaratan Sosyal Girişim ödülü olma özelliğini taşıyor.

Bu ödülü Sinemasal’ın sanatla kucaklaşmasına vesile olduğu tüm mutlu çocuklar adına aldığını belirten Sinemasal Kurucusu Enes Kaya “İlk günden bugüne hayalimize ortak olan ve bu mutlulukta pay sahibi tüm destekçilerimize armağan ediyoruz. Bugüne kadar 30 binden fazla çocuğun sinemayla tanışmasına vesile olduk. Çok iyi biliyoruz ki, hepimizin dilinde olan "daha iyi bir dünya" hayaline ancak "dünyaya daha mutlu çocuklar armağan edebilirsek" ulaşabilir. O mutlu çocuklara ulaşmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Başta Rofife ailesi olmak üzere herkese destekleri için çok teşekkürler” dedi.

Festivalle eş zamanlı olarak Mersin Üniversitesi’ndeki gençlerle buluşan Türkiye sinemasının duayenlerinden Atilla Dorsay, Sinemasal’ın çalışmalarının kendisini çok heyecanlandırdığını, geleceğin liderleri olan çocukların sinemanın büyülü dünyasıyla tanışıyor olmalarının çok değerli olduğunu belirtti.

Sinemasal Rofife Çocuk Festivali 

9. Uluslararası Rofife Film Festivali kapsamında Mersin Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulu’nda  “Sinemasal Rofife Çocuk Festivali” gerçekleştirildi. Toroslar Belediyesi, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sinemasal Rofife Çocuk Festivali fahri muhtarı olan Jozef Erçevik Amado işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte kukla, yüz boyama, resim ve hayal çemberi atölyeleri gerçekleştirildi ve festival film gösterimiyle sona erdi.

İstanbul, Antalya, Mersin ve Adana’dan festivale katılan 35 kişilik Sinemasal gönüllü ekibi, çocuklarla gerçekleşen etkinliklerin ardından Zuhal Olcay’ın davetiyle Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Zuhal Olcay & Ahmet Baran konserine katıldı.

Bilgi için: [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet