Türkiye’de konut satışları düşüşe geçerken 
yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı

Türkiye’de konut satışları düşüşe geçerken 
yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı2018’in Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3.885 daha az konut satılırken, yabancıya konut satışı %29 artarak son 5 yılın...

Yayınlanma:
Türkiye’de konut satışları düşüşe geçerken 
yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı

Türkiye’de konut satışları düşüşe geçerken 
yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı

2018’in Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3.885 daha az konut satılırken, yabancıya konut satışı %29 artarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye’den en çok konut alan ülke vatandaşları ise Iraklılar. 2017’de 5 milyar dolara yaklaşan yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımının 2018’de de artarak devam etmesi bekleniyor.

ISTANBUL (TR) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan konut satış istatistiklerini derleyen yabancıya konut satışının öncüsü Antalya Homes; Türkiye genelinde 2018’in Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3.885 daha az konut satılırken, yabancıya konut satışının %29 artarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

2017 yılının Ocak ve Şubat aylarında 2 bin 692 düzeyinde bulunan yabancılara konut satışları 2018’in aynı döneminde %29 artarak 3 bin 471’e yükseldi. Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılar en çok İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Trabzon’u tercih ediyor. Türkiye’den konut alan kişilerin ülke uyrukları incelendiğinde ise 2018 yılında en yüksek satışın Iraklılara yapıldığı görülüyor. Iraklıları sırasıyla, Suudi Arabistan, Rusya, Afganistan, Kuveyt ve İran vatandaşları izledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan GYODER’in yeni üyesi Antalya Homes Emlak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, “Konut satışında son 5 yıldır her sene başında artış gösteren rakamlar bu sene düşüşe geçti. Konut satışlarındaki gerilemede talep doygunluğu, kredi faiz oranlarındaki artış ve bankaların kredi kullandırmada çok istekli olmamaları etkili. 2017 yılında yabancılara satış konusunda vatandaşlık hakkı verilmesi ve KDV muafiyeti gibi yeni düzenlemeler yabancı ülke vatandaşlarının ülkemize olan ilgisini artırdı. 2013 öncesi yabancılara yılda 1.500 konut satılırken, 2017 yılında bu sayı 22 bini aştı. Yabancıların ülkemizdeki gayrimenkul yatırımı 2017’de 5 milyar dolara yaklaştı. 2018’in ilk 2 ayı geçtiğimiz yıla göre yabancıya konut satışının daha hareketli geçeceğini ortaya koyuyor.” dedi.


Antalya Homes Hakkında

2004 yılında kurulan Antalya Homes Emlak A.Ş. Antalya (Lara, Konyaaltı), Alanya, İstanbul ve Trabzon’daki ofisleri; Antalya Homes, İstanbul Homes ve Trabzon Homes markaları ile Türkiye’nin yabancıya gayrimenkul satışında lider uluslararası emlak şirketidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet