Türkiye’nin Potansiyeli Bloomberg International’da Konuşuldu

Amerikan Türk Cemiyeti’nin New York’ta düzenlediği Türkiye Yatırım Konferansı’nda Michael Bloomberg’ten Türkiye’nin potansiyeline büyük övgü Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in eş başkanlığını yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel bağlarını geliştirmek için ABD’de düzenleyeceği etkinlikler serisini Bloomberg

Yayınlanma:
Türkiye’nin Potansiyeli Bloomberg International’da Konuşuldu

Amerikan Türk Cemiyeti’nin New York’ta düzenlediği Türkiye Yatırım Konferansı’nda Michael Bloomberg’ten Türkiye’nin potansiyeline büyük övgü

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in eş başkanlığını yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel bağlarını geliştirmek için ABD’de düzenleyeceği etkinlikler serisini Bloomberg New York Genel Merkezinde düzenlenen panelle başlattı.

Türkiye’nin ekonomik görünümü ve yatırım fırsatlarının ele alındığı panelin açılış konuşmasını Bloomberg LP’nin sahibi ve kurucusu, BM İklim Hedefleri ve Çözümleri Özel Temsilcisi Michael Bloomberg gerçekleştirdi. Sözlerine Suzan Sabancı Dinçer ve Amerikan Türk Cemiyeti’ne teşekkür ederek başlayan Bloomberg, Türkiye konulu bir etkinlik yapmaktan duyduğu heyecan ve memnuniyeti paylaştı. Pandemi sonrası ekonomik toparlanmada Türkiye’nin konumunun önemine dikkat çeken Bloomberg, büyüme performansı, coğrafi konum ve ticaret politikaları bağlamında Türkiye’nin öne çıktığını belirtti. Konuşmasının önemli bir kısmını ülkenin genç nüfusunun sağladığı avantajlara, İstanbul’un start-up kültüründeki yerine ve şehrin Londra ve Berlin gibi önemli teknoloji merkezlerinden birine dönüşmesi konularına ayıran Bloomberg, Türkiye’de hızla gelişen e-ticaret şirketlerine de dikkat çekti. Türkiye’deki, iklim değişikliği ve sıfır emisyon gibi konulardaki taahhütleri çok olumlu değerlendirdiğini söyleyen Bloomberg, panele ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerini tamamladı.

Türkiye’ye olan güveni ve desteğinden dolayı Michael Bloomberg’e teşekkür eden Suzan Sabancı Dinçer yaptığı açıklamada, “Amerikan Türk Cemiyeti olarak, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek adına New York’a adeta bir çıkarma yaptık. Bunun ilk etabı olarak bugün Bloomberg’le birlikte uluslararası ve çok kapsamlı bir Türkiye yatırım konferansı düzenledik. Pazartesi günü ise Contemporary Istanbul’la bir etkinliğimiz olacak. Son olarak da efsanevi müzik yapımcısı Ahmet Ertegün anısına bir gece düzenleyeceğiz. Türkiye’yi tanıtmak, ekonomik potansiyelini ve gücünü anlatmak, ABD’yle olan diplomatik, ekonomik ve kültürel bağlarını geliştirmek bizim için çok önemli bir görev. Bunu da en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”

Bloomberg TV sunucularından Kailey Lenz moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; Vanguard Portföy Yöneticisi ve Global Gelişmekte Olan Piyasalar Eş Başkanı Nick Eisinger; Moon Capital Genel Müdür Yardımcısı Karim Sawabani ve HSBC Portföy Yönetimi Türkiye Genel Müdürü Nilgün Şimşek konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye’nin barındırdığı fırsatlara ve geçmiş büyüme performansına dikkat çeken Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk Bankacılık Sektörünün de sağlam yapısını ve altyapı ve insan kaynağı bağlamındaki zenginliğini vurguladı. Binbaşgil dijital bankacılık konusunda da Türkiye’nin önde olduğunu belirtirken bunda regülasyonların sağladığı kolaylığın ve müşterilerin yeni teknolojilere olan ilgisinin etkili olduğunun altını çizdi. Akbank’ın sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini hatırlatan Binbaşgil, hem çevresel hem sosyal alanları içeren stratejilerini nasıl şeffaf bir şekilde paylaştıklarını aktardı.

HSBC Portföy Yönetimi Türkiye Genel Müdürü Nilgün Şimşek ise konuşmasında ülkedeki şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki farkındalığına ve yatırımlarına dikkat çekti. Vanguard Portföy Yöneticisi ve Global Gelişmekte Olan Piyasalar Eş Başkanı Nick Eisinger, Türkiye’nin barındırdığı potansiyelin ülkeye orta ve uzun vadede fırsatlar getireceğini belirtirken, Moon Capital Genel Müdür Yardımcısı Karim Sawabani ise Türk ekonomisine dair yorumlarını paylaştı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet