Türkiye’nin Sağlık Haberi Arama Motoru BSHA 

Sağlık muhabirleri tarafından kurulan Bilim ve Sağlık Haber Ajansı, hastalık araştıran kişiler için arama motoru görevi görürken, Türkiye genelindeki 300 haber sitesine de ücretsiz özgün sağlık haberleri servis ediyor. 300...

Yayınlanma:
Türkiye’nin Sağlık Haberi Arama Motoru BSHA 

Sağlık muhabirleri tarafından kurulan Bilim ve Sağlık Haber Ajansı, hastalık araştıran kişiler için arama motoru görevi görürken, Türkiye genelindeki 300 haber sitesine de ücretsiz özgün sağlık haberleri servis ediyor. 

300 Haber Sitesi 

KOSGEB desteğiyle kurulan Bilim ve Sağlık Haber Ajansı, güncel sağlık haberlerinin tarandığı bir arama motoru haline geldi. Haber başlıklarında hastalık adlarına mutlaka yer verdiklerini belirten BSHA Genel Yayın Yönetmeni Sağlık Muhabiri Erkan Doğan, “BSHA kar amacı gütmeyen bir haber yazılım sistemidir. Beş yıl önce çıktığımız yolculukta hedeflerimizi, hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye çapında 300’ü aşkın haber sitesine ücretsiz haber ve fotoğraf sağlıyoruz. Bize güvenen ve destek veren tüm abonelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Ücretsiz Haber Ajansı 

BSHA’nın isminin abone haber siteleri, sağlık iş kolundaki sendika ve dernekler ve sosyal medya sayesinde halk arasında da duyulmaya başladığını belirten Doğan, “BSHA Türkiye’nin ücretsiz haber ajansıdır. Bu özelliğimiz sayesinde abone sayımız hızla arttı. Abone sitelerimizin künye ve haber içeriklerinde BSHA ismini geçirmeleri sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımız da BSHA’yı tanıma fırsatı oldu. Bu sayede de BSHA Sağlık Haberi Arama Motoru özelliğine kavuştu” diye konuştu. 

4 Bin İşsiz Gazeteciye İş Sahası Yaratmalıyız

Özellikle yerel ve yarı ulusal haber sitelerine hitap eden özel ve özgün haberler ürettiklerini belirten Doğan, 2021 yılında ulusal haber sitelerine de hizmet vermeyi planladıklarını ifade etti. Genç muhabir ve gazeteci adayları işbirliğine gittiklerini anlatan Doğan, “Ne yazık ki gazetecilik alanında örgütlü kuruluşların bir çoğu mesleğimize sahip çıkamıyor. BSHA olarak yaptığımız bir araştırmada sadece İstanbul’da 4 bin işsiz gazeteci olduğunu tespit ettik. BSHA olarak işsiz meslektaşlarımıza iş kapısı bulmak istiyoruz. Bu konuda çalışma yapmak isteyen meslektaşlarımıza ve yatırımcılara kapımız sonuna kadar açık. Gazetecilik sürekli üretkenliği gerektiren bir meslek. Bir gazeteci ülkemize yadsınamayacak faydalar sağlar. 20 yılı aşkın süredir yaptığım gazetecilik mesleğimde bunu yaşayarak gördüm” şeklinde konuştu. Doğan bugüne kadar 10 bine yakın haber servisi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet