Türkiye’nin yeşili Suriye’ye uzandı

Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ve OGM işbirliğindeki ağaçlandırma çalışmalarıyla, savaştan kurtulan Abyad ve Rasulayn ilçelerinin çehresi değişiyor. Her iki bölgenin karayollarına, kamu kurum ve kuruluşlarının...

Yayınlanma:
Türkiye’nin yeşili Suriye’ye uzandı

Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ve OGM işbirliğindeki ağaçlandırma çalışmalarıyla, savaştan kurtulan Abyad ve Rasulayn ilçelerinin çehresi değişiyor. Her iki bölgenin karayollarına, kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine ve 25 köye başta oya ağacı, çınar, palmiye, yalancı akasya, sedir, fıstık çamı, leylak, lavanta ve kızılçam olmak üzere pek çok türde fidan dikildi. OGM tarafından 75 bin fidanın ulaştırıldığı bölgedeki ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki ağaçlandırma çalışmalarının yanında komşu ülkeleri de yeşillendirmeye devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinin çehresini değiştirmeye yönelik ağaçlandırma çalışmalarına OGM teknik eleman, fidan ve iş makineleri ile destek veriyor. 

Gelir getirici türlerin de yer aldığı ağaçlandırma çalışmalarında oya ağacı, çınar, melia, palmiye, yalancı akasya, çınar yapraklı dut, zakkum, mavi servi, sedir, pramit mazı, fıstık çamı, muşmula, ateş dikeni, leylak, lavanta, fenix, süs narı, taflan ve kızılçam türlerinde toplam 75 bin fidan bölgeye ulaştırıldı. 

SUDKOM ve OGM koordinasyonundaki karayolu ağaçlandırmalarının yanı sıra, Telebyad ve Rasulayn ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine 6 bin adet fidan dikildi. 

Her köye bir orman 

Karayolu ve kamu alanlarının yanında “Her köye bir orman” projesi kapsamında bölgedeki 25 köye toplam 25 bin fidan dağıtımı yapılıyor. 1 yıldır süren ağaçlandırma çalışmaları ile savaşın derin izlerini taşıyan ilçeler ve köyler yeniden yeşil bir çehreye kavuşmaya başladı.  


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet