“TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİREN UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİDİR”

“TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİREN UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİDİR”Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından açıklamalarda bulundu. İstifa eden Bakan Bekir Pakdemirli...

Yayınlanma:
“TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİREN UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİDİR”

“TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİREN UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından açıklamalarda bulundu. İstifa eden Bakan Bekir Pakdemirli hakkındaki iddiaları da değerlendiren Başkan Cengiz, “Türkiye’nin bu hale gelmesindeki en büyük neden ucube başkanlık sistemidir” dedi

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, enflasyonu Türkiye’den yüksek olan yalnızca 7 ülke olduğunu ve bu kötü gidişatın en büyük nedeninin başkanlık sistemi olduğunu ifade etti. İstifa eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ambulans helikopterle kayınvalidesine dolma gönderdiği iddialarını da değerlendiren Başkan Nuri Cengiz, “Tüm bu buhran ve rezaletten çıkışın tek reçetesi seçimdir” dedi. Nuri Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“2002’de “Ekonomi battı, düzeltmeye geldik” dediklerinde yüzde 29 olan enflasyonun, bugün ‘TÜİK’İN AÇIKLADIĞI ŞEKLİYLE’ yüzde 55’lere kadar yükselmesindeki en büyük neden; demokrasilerde hiçbir örneğine rastlanmamış olan ucube Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemidir!

Başkanlık sisteminden önce Türkiye’de enflasyon yüzde 15 oranlarında, dolar 4-5 TL, Euro ise 5-6 TL seviyelerindeydi. O zamanlar çıkıp meydanlarda, “Bu kardeşinize yetkiyi verin, enflasyonla, dolarla nasıl başa çıkılırmış görün” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yetkiyi aldıktan sonra kurduğu kabinede 16 bakanın 8’i koltuğa tutunamadı! Üstelik öyle kolay kolay da bırakmamalarına rağmen…

Damadın felaketi aratmayan ekonomi yönetiminden sonra o günleri dahi arayacağımız aklımıza gelmezdi! Şu an ekonominin başında bulunan Nureddin Nebati’nin “Enflasyon yüzde 50’yi görmeden düşüşe geçecek” açıklamasının ardından 20 gün geçmeden enflasyon yüzde 55’i gördü!”

BAKAN PAKDEMİRLİ HAKKINDA BOMBA İDDİA

“Yazın içimizi yakan orman yangınlarını yerinde görmek için “Cumhurbaşkanının talimatıyla geldim” diyen ve o süreçteki beceriksizliği ile bir kez daha sınıfta kalan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde çiftçinin traktörüne kadar haciz gelmiş, üretici seraya, tarlaya küstürülmüşken; sadece 2021 yılında tarım ve gıda ürünü ithalatı 20 milyar doları buldu!

Dün sosyal medyada halkın güvenoyunu kazanmış bağımsız bir gazeteci tarafından BAKAN PAKDEMİRLİ’NİN KAYINVALİDESİNE AMBULANS HELİKOPTERLE DOLMA GÖNDERDİĞİ İDDİA EDİLDİ!

İddia ne kadar doğrudur bilinmez ancak çiftçiyi tarıma küstüren, ormanları yangına teslim eden yine de istifayı aklından bile geçirmeyen Bakan Pakdemirli; bugüne programı olduğu halde dün akşam apar topar görevinden affını istedi… Gün aşırı zamlanan akaryakıt fiyatları, yalnızca geçtiğimiz Eylül ayından bu yana tam 3 kat artmışken; AKP’li vekil çıkıp, “En ucuz akaryakıt bizde” diye vatandaşın aklıyla resmen dalga geçiyor!”

SARAY VE ŞÜREKASI MİLLETİN HALİNDEN BİHABER

“Bu ülkenin yurttaşları ev kirasını dahi ödeyemiyorken; elektriğe ve doğalgaza yapılan akıl almaz zamların ardından gelen faturaları ödeyebilmek için banka banka gezip kredi kullanmak zorunda bırakıldı!  Tüketici fiyatlarında son 19, üretici fiyatlarında ise son 27 yılın zirvesindeyiz. Millet pazardan, marketten eve eli boş dönüyor, evinde tenceresini kaynatamıyor! 3 haneli yüzdeli rakamlara ulaşan üretici fiyatları gösteriyor ki çok daha ağır bedellerle karşılaşacağız.

İşte Türkiye’nin bu hale gelmesindeki en büyük etken; enflasyonun düşmeyeceğini aksine artacağını sıradan vatandaşın dahi öngörebildiği halde Ekonomi Bakanının öngörememesidir!”

“ENFLASYONU TÜRKİYE’DEN YÜKSEK 7 ÜLKE KALDI”

“Ekonomide dünya lideriyiz” seviyelerine çıkan absürt ifadelerin sonucunda enflasyonu Türkiye’den daha yüksek olan yalnızca Surinam, Zimbabve, Küba, Suriye, Lübnan, Sudan ve Venezuela kaldı!

İktidar sahipleri ve küçük ortakları; kamuoyu araştırmalarında toplumun yüzde 60’a yakını tarafından desteklenen 6 siyasi partinin, üzerinde mutabık kaldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi yok sayarak aslında toplumun yüzde 60’ını yok saymaktadır!

Israrla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dememizin sebebi tam olarak budur! Tek adam rejimi ile yönetilen Türkiye’nin rejim değişikliğinden sonra geldiği nokta ortadadır. Tüm bu buhran ve rezaletten çıkışın tek reçetesi ise DERHAL SEÇİMDİR!”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet