Uğur Mumcu Foça’da Anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29.

Yayınlanma:
Uğur Mumcu Foça’da Anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29. Yıldönümünde Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesinin düzenlediği törenle anıldı.

 

ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat ve Foça Belediyesi Başkan Vekili Kenan Gülay anma konuşmalarını yaptı.

 

Mumcu’lar bir değildir, çoktur, sayısızdır

Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sonrasında özverili, inançlı ve yurtsever bir aydın kuşağı yetiştirilmiş ve Cumhuriyetimiz bu kuşağın omuzları üzerinde yükselmiştir. Ancak çok zor yetişen ve her biri Türk ulusunun en değerli kültürel zenginliği olan aydınlarımız yıllar boyunca ezilmişler, cezalandırılmışlar, acımasızca katledilmişlerdir.

Katledilen aydınlarımız “Anadolu Aydınlanmasının” ışığını topluma taşıyan Kemalist, demokrat, laik, cumhuriyetçi, devrimci ve yurtsever öncülerdi. Onlar emperyalizme karşı, tam bağımsız Türkiye’den yanaydılar. Ve onlar savundukları bu yüce değerler nedeniyle Cumhuriyet düşmanları tarafından acımasızca yok edildiler…

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü, Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu suikastını örgütleyenler sadece onu öldürmekle kalmadılar; Türk basınının en sağlam kalesini de düşürmüş oldular. Ülkemizin karanlık günlerinin eli kalemli şahidi bir anda yok edildi.

Uğur Mumcu adı, O adın sembolleştirdiği dürüstlük, azim ve gerçek gazetecilik değerleri nesiller boyu yaşayacak, düşünceleri mücadelemize yön verecektir.

Uğur Mumcu’dur yine yaşayan, yaşayacak olan. Mumcu’lar bir değildir, çoktur, sayısızdır…silahla, bombayla yok edilemezler.’’dedi.

 

Saygı ve minnetle anıyoruz

Foça Belediyesi Başkan Vekili Kenan Gülay; ‘‘Bundan 29 Yıl önceydi, 24 Ocak 1993’te Ankara’nın Karlı Sokağındaki evinden Cumhuriyet Gazetesindeki köşe yazısını yazmak üzere çıktı. Arabasına bindi ve bir müddet sonra arabaya konan düzenekli bomba patlatıldı, haince katledildi. Tek suçu, yurtsever olmaktı. Emperyalist güçlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı savaşmaktı, yobazlara karşı savaşmaktı. Kendisini saygı ve minnetle anıyoruz.’’dedi.

 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de yayınladığı mesajında; ‘‘Yürekli yiğit, aydın gazeteci Uğur Mumcu’yu haince katledilişinin 29. Yıldönümünde özlem ve saygıyla anıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Foça Uğur Mumcu Parkında 24 Ocak Pazartesi günü düzenlenen anma törenine; belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, geçmiş dönem belediye başkanları ve meclis üyeleri ile Foçalılar katıldı.

 

Anma töreni, Uğur Mumcu anıtına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet