Ülkemizin ses teknolojileri alanındaki tek yerli ve milli yazılım şirketi Sestek’ten ikinci ArGe merkezi

Ülkemizin ses teknolojileri alanındaki tek yerli ve milli yazılım şirketi Sestek’ten ikinci ArGe merkeziGeçtiğimiz yıl İstanbul ofisi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ArGe merkezi olarak onay alan Sestek’in şimdi de...

Yayınlanma:
Ülkemizin ses teknolojileri alanındaki tek yerli ve milli yazılım şirketi Sestek’ten ikinci ArGe merkezi

Ülkemizin ses teknolojileri alanındaki tek yerli ve milli yazılım şirketi Sestek’ten ikinci ArGe merkezi

Geçtiğimiz yıl İstanbul ofisi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ArGe merkezi olarak onay alan Sestek’in şimdi de Ankara ofisi tescil edildi. Ses teknolojileri alanında 23 TÜBİTAK teşvikli proje, toplam 11 patente sahip Sestek’in 2 ArGe merkezinde toplam 79 kişi görev yapıyor.

ISTANBUL (TR) - Ses ve iletişim teknolojileri alanlarına odaklanan global teknoloji şirketi Sestek’in Ocak 2018’de ArGe merkezi onayı alan İstanbul ofisinin ardından Ankara ofisi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ArGe merkezi olarak tescillendi. Sestek, sürdürülebilir bir yaklaşımla araştırma faaliyetleri yürütmenin yanı sıra, ürüne dönüşebilen inovasyon çalışmalarına odaklanarak mevcut ürünlerin performansını da sürekli olarak iyileştiriyor.

Ses teknolojileri alanında 23 TÜBİTAK teşvikli proje, toplam 11 patent!

ArGe merkezi olan bir teknoloji şirketi olarak sundukları ürün ve servislere öz kaynakları ve devlet desteğiyle 2 kat yatırım yapabildiklerinin altını çizen Sestek ArGe Merkezleri Yöneticisi Tuba Arslan Kır şunları aktardı: “Ülkemizin ses teknolojileri pazarındaki tek yerli ve milli yazılım şirketi olarak, sürdürülebilir bir ArGe anlayışına sahip olmak bizim için çok önemli. Bu kapsamda ilk adımı 2018’de İstanbul’da attık. Şu an İstanbul’da 45 ArGe çalışanımız bulunuyor. ArGe kültürünü geliştirme ve daha da ileri taşıma hedefiyle bu yıl içerisinde gerekli tüm şartları başarıyla yerine getirdik ve Şubat 2019’da Ankara Çankaya’da yer alan ofisimiz de ArGe merkezi olarak tescillendi. Burada ise 17 çalışanımız bulunuyor. Bugüne kadarki deneyimimiz ve birikimimizle 5‘i devam eden toplam 23 TÜBİTAK teşvikli projeyi hayata geçirdik. 6'sı ABD'de olmak üzere toplam 11 patent aldık” dedi.

Yapay zekaya dayalı ses teknolojileri ile insan-makine etkileşimini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tuba Arslan Kır, bu doğrultuda ArGe projelerinin ve patent başvurularının artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca ArGe personelinin bu süreçte daha aktif rol alması için teşvik edici ödül sistemi geliştirdiklerini de vurgulayarak araştırma ve geliştirme konularında şirket çalışanlarının aktif rol almalarının öneminin de altını çizdi.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (850) 885 12 55

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet