Uluslararası Piyasalar

• Brexit görüşmelerinde hala bir anlaşma haberinin gelmemesine ek olarak virüsün mutasyona uğrayarak yayılım hızının arttığı ve İngiltere’de mutasyona uğramış halinin kontrolden çıktığı haberi başta GBP olmak üzere...

Yayınlanma:
Uluslararası Piyasalar

• Brexit görüşmelerinde hala bir anlaşma haberinin gelmemesine ek olarak virüsün mutasyona uğrayarak yayılım hızının arttığı ve İngiltere’de mutasyona uğramış halinin kontrolden çıktığı haberi başta GBP olmak üzere piyasalar üzerindeki satış baskısını artırıyor. %1’in üzerinde kayıpla 1.3350 seviyelerinden GBPUSD paritesi için 1.33 seviyesi ilk destek noktası olarak öne çıkıyor, sonrasında ise 1.3210 seviyesinde bulunan 50 günlük ortalamaya doğru hızlı bir geri çekilme izleyebiliriz.

• Çarşamba günü ABD’de açıklanacak olan dayanıklı ürün siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar ile PCE rakamları bu haftanın önemli verileri arasında. EURUSD paritesi ise 1.22 seviyesinin altına sarktı, 1.2160 seviyesi ilk destek noktası konumunda.

• Altın da kritik $1900 seviyesinin üzerine çıkmaya çalışıyor, artan vaka sayılarına ek olarak virüsün mutasyona uğraması ve başta İngiltere olmak üzere seyahat kısıtlamaları altının yukarı yönlü hareketinde etkili oluyor. $1904 seviyesinde bulunan 100 günlük ortalama kısa vadede ilk direnç noktası olacaktır. Olası bir geri çekilmede ise $1871 seviyesindeki 50 gho ilk destek noktası konumunda.

• Gümüş tarafında %4’ün üzerinde bir kazanım var ve $27 seviyeleri test ediliyor. $27.60 ve $27.80 seviyeleri gün içerisinde takip dilecek önemli direnç noktaları olacaktır. G10 para birimlerinin tamamı dolara karşı değer kaybediyor, Yen güvenli liman özelliğiyle sınırlı değer kaybediyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet