Üniversite öğrencileri sanal ortamda kariyer planı yaptı

Sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova tarafından geliştirilen Vemaker platformu global bir markanın dijital kariyer gününe ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma:
Üniversite öğrencileri sanal ortamda kariyer planı yaptı

Sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova tarafından geliştirilen Vemaker platformu global bir markanın dijital kariyer gününe ev sahipliği yaptı. 1400 öğrencinin katıldığı kurgusal bir evren tasarımı sunan platformda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler şirket uzmanlarından bilgi alarak kariyerleri için önemli bir fırsat yakaladılar. Online etkinlik, öğrencilerin markanın staj, yarı zamanlı işe alım ve tam zamanlı potansiyel iş fırsatlarını tanımasını sağlayarak üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarında önemli bir tecrübe elde etmelerini de sağladı.

 

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri alanında çözümler sunan Modern Innova; etkinlik, toplantı, kongre ve fuarlar düzenlenebilmesini sağlayan Vemaker platformuyla kullanıcılarına gerçek yaşama en yakın deneyimi yaşatmaya devam ediyor. 

Global bir markanın dijital kariyer günü kapsamında düzenlenen online etkinlikte, üniversite öğrencileri geleceğin dijital yetkinlikleri ve iş yapış şekilleri hakkında merak ettiklerini sanal stantlar üzerinden öğrenme fırsatı elde etti. Online etkinlik, öğrencilerin markanın staj, yarı zamanlı işe alım ve tam zamanlı potansiyel iş fırsatlarını tanımasını sağlayarak, üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarında önemli bir tecrübe elde etmelerini de sağladı.

Etkinliklere sanal avatarla katılınılıyor 

 

100 yerli bir yazılım olmasıyla dikkat çeken Vemaker platformunda gerçekleştirilen etkinliklere sanal avatarla katılınılıyor. Dijital kariyer gününe kayıt yaptıran 1400 öğrenciden 366’sı, milyonlarca farklı avatar arasından kendilerine benzeyen avatarlarını yaratarak etkinliğe katıldı. 

 

Amaca özel 3 boyutlu alanları ve pek çok sunum araçlarıyla dikkat çeken platformda, etkinlik sırasında; stantlar, koridorlar, sosyal alanlar ve konuşmacı alanlarından oluşan toplam 19 alan aktif şekilde kullanıldı ve aynı alanda maksimum 120 kişi ağırlandı. Birden fazla stantta aynı anda 30 kişinin iletişimde bulunduğu dijital kariyer gününde, offline etkinlik ortamında gerçekleştirilen etkinliklere kıyasla aynı anda daha fazla kişi ile etkileşime geçilebildiği de görülmüş oldu. 

 

 

Kurumlar, tüm eğitim ve İK faaliyetlerini platforma taşıyabiliyor 

Vemaker’ın yaşayan bir dünya olma hayali ile yola çıktığının altını çizen Modern Innova Yönetici Ortağı Alper Gökçer, “Platformumuzda oluşturduğumuz etkileyici ve genişlemeye özel dünyamız ile tüm buluşma ve canlı etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Dijital kariyer gününe ev sahipliği yapan Vemaker’la öğrencilere gerçek bir yaşam simülasyonu sunduk” dedi.

Gökçer, “Tam işlevsellik ile pazara sunulmuş olan platformda şu an kurumlar İK etkinliklerini, kurumsal eğitimlerini, toplantılarını, kongrelerini, fuarlarını ve özel buluşmalarını yapabiliyor. Ayrıca, kurumlar tüm eğitim faaliyetlerini de Vemaker platformuna taşıyabiliyor. Tüm bu faaliyetlerin yanında platformumuzda; şirket kongreleri, canlı katılımlı mitingler ve konserler de gerçekleştirmek mümkün” şeklinde sözlerine devam etti. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet