Üniversitelerin İşbirliği ile NÖROM Kuruldu

Yükseköğretim Kurumu’nun girişimleri sayesinde Türkiye’deki üç üniversite bir araya gelerek ‘İlk Ortak Araştırma Merkezi olan NÖROM’u kurdu.YÖK’ten yapılan açıklama şu ifadelere yer verdi, “Yeni YÖK’ün girişimiyle...

Yayınlanma:
Üniversitelerin İşbirliği ile NÖROM Kuruldu

Yükseköğretim Kurumu’nun girişimleri sayesinde Türkiye’deki üç üniversite bir araya gelerek ‘İlk Ortak Araştırma Merkezi olan NÖROM’u kurdu.

YÖK’ten yapılan açıklama şu ifadelere yer verdi, “Yeni YÖK’ün girişimiyle geçtiğimiz Nisan ayında yürürlüğe giren yasal düzenleme ile “stratejik önem taşıyan projelerin” desteklenmesi için alanında temayüz etmiş birden fazla üniversitenin güç, bilgi ve tecrübelerini birleştirmelerine imkan verecek olan ve “Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir modelle” kurulan ortak araştırma ve uygulama merkezlerinden ilkinin yönetmeliği bugünkü resmi gazetede yayımlandı.  Bu proje ile birlikte Türk yükseköğretim sistemine “birlikte iş yapma modeli” de kazandırılmış olmakta, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi sağlanmaktadır. Ankara, Gazi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM), Türk yükseköğretimine birlikte iş yapma modelini getirmesinin yanı sıra ülkenin gelişmesi için öncelikli ve özellikli bir alanda büyük yatırım ve harcama yapılmasını gerektiren projelerin, üniversitelerin ortak çalışmalarıyla yürütülmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması açısından da örnek olacak. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle kurulan NÖROM’un ülkemize hayırlı olmasını dileyen ve bu modelin “Türkiye için ilk defa uygulanacağını” vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Yeni YÖK’ün ülkenin kalkınma hedefleri doğrultusunda katma değer üretecek yükseköğretim Ar-Ge merkezleri ile ilgili yeni ve yenilikçi çalışmalarını sürdüreceğini söyledi” (BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet