Üsküdar Üniversitesi, çeyrek asırlık deneyimle geleceğe yürüyor!

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olarak 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi, bilimden sağlığa uzanan çeyrek asırlık deneyim ve sağlık alanındaki tecrübeleriyle geleceğin sağlık profesyonellerini ve Nobel adayı bilim insanlarını yetiştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Üsküdar Üniversitesi, çeyrek asırlık deneyimle geleceğe yürüyor!

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olarak 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi, bilimden sağlığa uzanan çeyrek asırlık deneyim ve sağlık alanındaki tecrübeleriyle geleceğin sağlık profesyonellerini ve Nobel adayı bilim insanlarını yetiştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bilim ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden de aldığı güçle multidisipliner bir anlayışa sahip olan Üsküdar Üniversitesi, bundan 10 yıl önce yaklaşık 700 öğrenci ile başladığı akademik yolculuğuna bugün 22 bini aşkın öğrencisi ile devam ediyor.

3 Mart 2011 tarihinde kurulan Üsküdar Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerini aldı. Yaklaşık 700 öğrenci ile akademik yolculuğuna başlayan Üsküdar Üniversitesi, bugün 11 bin 567 lisans, 7 bin 218 ön lisans, 3 bin 110 yüksek lisans, 208 doktora olmak üzere toplam 22 bin 103 öğrencisi ile akademik eğitim veriyor. Üsküdar Üniversitesi’nin yaklaşık 23 bin mezunu bulunuyor.

6 fakülte, 1 SHMYO ve 5 enstitüsüyle yükseköğretimde öncü

Üsküdar Üniversitesi’nde tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri, iletişim, mühendislik ve doğa bilimleri, insan ve toplum bilimleri alanında olmak üzere multidisipliner uzmanlık anlayışıyla altı fakülte, bir meslek yüksekokulu ve beş enstitü bulunuyor. Lisans ve ön lisans programlarının yanı sıra Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Adli Bilimler ve Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde farklı alanlara yönelik yüksek lisans ve doktora programlarına da ev sahipliği yapıyor.

Çeyrek asırlık deneyimle güçlü geleceğe 

Üsküdar Üniversitesi, multidisipliner bir anlayışla bilimden sağlığa uzanan bir deneyimle geleceğin profesyonellerini ve bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Çeyrek asırlık deneyim ve birikime sahip olan üniversite, uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nin tecrübesi ve desteğiyle özellikle sağlık alanında profesyoneller ve Nobel adayı bilim insanları yetiştiriyor. Üsküdar Üniversitesi, sağlık uygulama ve araştırma merkezleri olan NP Feneryolu ve NP  Etiler Tıp Merkezleri ile öğrencilerine geniş uygulama ve staj imkânları da sunuyor.

UNESCO tarafından “Mükemmeliyet Merkezi” ilan edildi

Üsküdar Üniversitesi, sahip olduğu teknolojik altyapısıyla bilime katma değer sağlayacak bilginin üretilmesi için önemli çalışmalar içinde yer alıyor. 2015 yılında ABD Başkanı Obama tarafından başlatılan Beyin İnisiyatifi Programının Türkiye Temsilciliğini alan Üsküdar Üniversitesi, 2018 yılında UNESCO tarafından; Nörobiyoloji, Bilişsel Tıp ve Beyin Araştırmaları alanındaki çalışmalarından ötürü "Mükemmeliyet Merkezi" olarak ilan edildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “10 yılda çok yol kat ettik”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitenin bu yıl 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek “Az zamanda çok şeyler yaptık. İlk yılımızda yaklaşık 700 öğrenci almıştık. Bu yıl aktif öğrenci sayımız 22 binin üzerinde. Mezun olan öğrencilerimizin sayısı da yaklaşık 23 bin. 10 yıllık bir üniversite için iyi bir performans olduğunu söyleyebiliriz. Aynı tempo ve heyecanla bilim yolculuğumuza devam edeceğiz” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet