Uyuz Salgını Var !

CHP Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşçıer, mecliste Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Taşçıer “Son dönemde Türkiye’nin dört bir yanından yoğun şekilde uyuz salgını...

Yayınlanma:
Uyuz Salgını Var !

CHP Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşçıer, mecliste Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Taşçıer “Son dönemde Türkiye’nin dört bir yanından yoğun şekilde uyuz salgını haberleri geliyor. Eczacı odaları piyasada ilaç bulunmadığını ifade ederken, dermatologlar da ilaç sıkıntısı yaşandığını ifade ediyor”

Taşçıer, önergesinde şu sorulara yer verdi. 2019 yılında uyuz teşhisi konmuş hasta sayısı kaçtır? Vaka sayısının on kat arttığına dair bilgiler doğru mudur? Uyuz salgını ile ilgili bu yıl içerisinde aldığınız önlemler nelerdir? Okullar, cezaevleri ve toplulukların yoğun olduğu yerlerde gerekli çalışmalar yapılmış mıdır? Artan vakalara karşı toplumun bilgilenmesi için atacağınız adımlar var mıdır?  Türkiye’nin pek çok şehrinden uyuz vakalarında artış olduğuna dair haberler gelmekte iken, bu durumu Bakanlığınız bir salgın olarak değerlendirmekte midir? Değerlendirmiyor ise, bir hastalığın salgın olarak kabul edilebilmesi için kıstaslar nelerdir. Bakanlığınızın uyuz salgınının daha da büyümesi halinde hayata geçireceği bir acil önlem planı var mıdır” (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet