Vatandaşa ceza yağarken, yandaşın cezası iptal edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın şuifadeleri kullandı:"CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara yakın şirketlerin ortak olduğu İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın 2020 yılı kira...

Yayınlanma:
Vatandaşa ceza yağarken, yandaşın cezası iptal edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın şuifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara yakın şirketlerin ortak olduğu İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın 2020 yılı kira bedelinin silinmesinin ardından aynı yıla ait cezaların tamamının da iptal edildiği belirtti. Yalnızca geçen hafta 33 bin 811 vatandaşa pandemi dolayısıyla ceza kesildiğini anımsatan CHP’li Akın, “Pandemide geliri düşen vatandaş ve dükkanı aylarca kapalı kalan esnafımıza cezalar yağdırılırken, yandaş şirketlere kesilen cezalar ise mücbir sebep gerekçesiyle iptal edildi. İktidar yine şaşırtmadı; vatandaşın değil, yandaş şirketlerin yanında yer aldığını bir kez daha gösterdi” değerlendirmesinde bulundu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle dükkanıaylarca kapalı kalan esnaf ile geliri düşen vatandaşlara pandemi kısıtlamalarında kurallara uyulmadığı gerekçesiyle çok sayıda ceza kesildiğini dile getirdi. İktidarın lebalep kongre ve etkinliklerinde kurallara uyulmamasına karşın hiçbir işlem yapılmamasının kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandığını kaydeden CHP’li Akın; bu zor dönemde vatandaş ve esnafa ceza yağdıran iktidarın yandaş şirketlere yeni bir kıyakyaptığını açıkladı. 

İGA'nın 2020 yılı kirası iptal edilmişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada iktidarın İstanbul Havalimanı’nı işleten Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa’nın ortak olduğu İGA’yapandemi gerekçesiyle kira kıyağı yaptığını anımsattı. İGA’nın 2020 yılına ait 1 milyar 45 milyon Euro (yaklaşık 10,5 milyar TL) olan kira borcunun pandemi gerekçe gösterilerek tamamen silindiğini ifade eden CHP’li Akın, iktidarın ayrıca verdiği garanti kapsamında 2020 yılı için 230 milyon Euro (yaklaşık 2,3 milyar TL) tutarında ödeme yaptığını da belirtti. 

"Her hafta 10 binlerce vatandaşa ceza"

CHP’li Akın, İGA’ya sağlanan kira kıyağının ardından DHMİ’nin İstanbul Havalimanı’nda kurallara uymadığı gerekçesiyle 2020 yılı boyunca kesilen cezaların tamamının iptal edildiğini ifade etti. CHP’li Akın; İGA’yakesilen cezaların iptal edilmesine gerekçe olarak pandeminin gösterildiğini kaydetti. CHP’li Akın, pandemidöneminde kısıtlama kararına uymadığı ya da maske takmadığı gerekçesiyle ceza kesilen vatandaşların sayısının her hafta ortalama 20 bin ile 40 bin arasında olduğuna işaret etti. Her hafta 10 binlerce vatandaşa ceza kesildiğini söyleyen CHP’li Akın; yalnızca geçtiğimiz pandemi kısıtlamalarına uymadığı gerekçesiyle 33 bin 811 kişiye para cezası kesildiğini anımsattı. 

"İktidar vatandaşın değil, yandaşın yanında"

CHP’li Akın şunları dile getirdi:

“Türkiye yanlış politikalar nedeniyle ekonomik buhran yaşıyor. Pandemi nedeniyle vatandaşımız ve esnafımız canıyla cüzdanı arasına sıkıştırıldı. Geliri düşen vatandaşımıza ve dükkânını aylarca kapatmak zorunda kalan esnafımıza bu sürede kurallara uymadığı gerekçesiyle cezalar yağdırılırken, yandaş şirketlere kesilen cezalar ise mücbir sebep gerekçesiyle iptal ediliyor. İktidar vatandaşın değil, yandaş şirketlerin yanında yer aldığını bir kez daha gösterdi. Artık biraz vatandaşımızı düşünün.”

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet