VistaGen ve EverInsight Stratejik İşbirliğine Giriyor

VistaGen Therapeutics ve EverInsight Therapeutics, Çin, Güney Kore ve Güneydoğu Asya'da anksiyete bozuklukları için PH94B'nin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için stratejik işbirliğine giriyor.*** Bu basın bülteni Google...

Yayınlanma:
VistaGen ve EverInsight Stratejik İşbirliğine Giriyor

VistaGen Therapeutics ve EverInsight Therapeutics, Çin, Güney Kore ve Güneydoğu Asya'da anksiyete bozuklukları için PH94B'nin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için stratejik işbirliğine giriyor.


*** Bu basın bülteni Google Translate ile  İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiştir***


ISTANBUL (TR) - Anksiyete, depresyon ve diğer merkezi sinir sistemi (CNS) hastalıkları ve bozuklukları karşılanmamış ihtiyacı olan yeni nesil ilaçlar geliştiren klinik aşamalı bir biyofarmasötik şirketi olan VistaGen Therapeutics (NASDAQ: VTGN) ve gelişmeye odaklanmış bir biyofarmasötik şirketi olan EverInsight Therapeutics Inc. ve Büyük Çin ve Asya'nın diğer bölgelerindeki hastalar için kritik karşılanmamış tıbbi ihtiyaçları ele alan dönüştürücü farmasötik ürünlerin ticarileştirilmesi, bugün VistaGen'in yeni, hızlı başlayan nörosteroidi olan PH94B'nin klinik gelişimi ve ticarileştirilmesi için stratejik bir lisans ve işbirliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı Büyük Çin, Güney Kore ve Güneydoğu Asya'da çoklu kaygı ile ilişkili bozukluklar için ilaç adayı. Aralık 2019'da VistaGen, FDA'nın bir SAD uyuşturucu adayı için ilk Fast Track ataması olan sosyal anksiyete bozukluğunun (SAD) tedavisi için PH94B'nin geliştirilmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) Fast Track adını aldı. İşbirliğinin amacı, Çin'in ve diğer önemli Asya pazarlarındaki hastalar için potansiyel olarak çığır açan bir anti-anksiyete ilacı olarak PH94B'nin 3. Aşama gelişimini ve ticarileştirilmesini desteklemek.

Anlaşma şartlarına göre EverInsight, Büyük Çin'deki pazarlarda (SAD, Çin, Hong Kong, Makao ve Tayvan), Güney Kore ve Güneydoğu Asya (Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam) (Bölge). EverInsight, VistaGen'e 5 milyon dolarlık seyreltici olmayan bir ön ödeme yapacak ve VistaGen, 172 milyon dolara kadar ek geliştirme ve ticari kilometre taşı ödemeleri almaya hak kazandı. 3. Aşama geliştirme çalışmaları başarılı olursa VistaGen, Bölge'de PH94B satışları konusunda kademeli telif hakkı alacak. VistaGen, Bölge dışındaki tüm pazarlarda PH94B'yi geliştirmek ve ticarileştirmek için münhasır haklara sahip.

"Birden fazla anksiyete bozukluğu için potansiyel olarak dönüştürücü bir tedavi olan PH94B'yi dünya çapında karşılanmamış milyonlarca kişiye sunmak için vizyonumuzu ve heyecanımızı paylaşan bir şirket olan EverInsight ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. EverInsight, Faz 3'ü desteklemek için ideal bir ortaktır. ABD'deki bu faaliyetlere odaklanmaya devam ederken PH94B'nin Büyük Çin ve diğer Asya pazarlarında klinik gelişimi ve ticari olarak piyasaya sürülmesi ”dedi. VistaGen'in İcra Kurulu Başkanı Shawn Singh.“ Sosyal kaygı bozukluğu da dahil olmak üzere kaygı yaygın ve Ailesine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına olduğu kadar acı çekenler üzerinde önemli duygusal, fonksiyonel ve ekonomik etkileri olabilecek potansiyel olarak zayıflatıcı hastalık .. COVID-19 salgını ve sosyal adalet huzursuzluğu ile birlikte, anksiyete, depresyon ve intihar prevalansı endişe vericidir PH94B temelde farklı bir etki mekanizmasına sahiptir. Sosyal anksiyete bozukluğu ve diğer birçok anksiyete bozukluğu için tedaviler, tartışmalı olarak, on yıllardır anksiyete tedavisi için ilk yeni hızlı başlangıçlı etki mekanizmasıdır. Bugün EverInsight ile stratejik işbirliğimiz PH94B'yi dünya çapında bireyler için potansiyel olarak paradigma değiştiren yeni bir tedavi alternatifi olmaya bir adım daha yaklaştırıyor. ”

“Büyük Çin ve diğer Asya pazarlarında büyük ticari potansiyele sahip yeni ilaçlar geliştiren yenilikçi şirketlerle ortaklık yapıyoruz. PH94B, bugün kaygının günlük yaşam üzerindeki zayıflatıcı etkisinden potansiyel olarak kurtulmak için bugün umutsuzca ihtiyaç duyduğu son derece değerli bir varlıktır.Şu anda EverInsight'a finansman sağlayan CBC Group Genel Müdürü Sean Cao. "VistaGen’in ekibiyle ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz ve çekirdek pazarlarımızda başarılı bir ticarileştirmeye odaklanan gerekli klinik geliştirme ve onay süreciyle PH94B'yi geliştirme planımızdan oldukça eminiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet