World Medicine, Türkiye İhracat Şampiyonları listesinde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri alanında ilk 20’de yerini aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2020 yılı İhracat Şampiyonları’nı açıkladı.

Yayınlanma:
World Medicine, Türkiye İhracat Şampiyonları listesinde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri alanında ilk 20’de yerini aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2020 yılı İhracat Şampiyonları’nı açıkladı. World Medicine, Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması- 2020 araştırmasında kendi sektöründe ilk 20’de yerini aldı. 2017’de 26 ülkeye ihracat yaparken, 2020’de 35 ülkeye ihracat yapar konuma geldiklerini belirten World Medicine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sohrab Mammadov, “Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması araştırmasında geçtiğimiz yıla göre büyük bir atak yaparak 129 basamak birden yükseldik. Yapacağımız yatırımlar ve faaliyetlerimizle “Kimyevi maddeler ve mamulleri” ihracatı alanında zirve yolunda ilerlemeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 28’inci olağan kurul toplantısı ve 2020 İhracat Şampiyonları Ödül töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. World Medicine, Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması- 2020 araştırmasında bir önceki yıla kıyasla büyük bir atılımla tam 129 basamak birden yükselerek Türkiye’de farklı sektörde hizmet veren tüm şirketler arasında 203’üncü oldu. World Medicine, sektörel ihracat alanında ise yaptığı ihracat payı ile 19’uncu sırada yerini aldı.

 

Geçtiğimiz yıla göre büyük bir atılım yaptık

World Medicine olarak 2011 yılından bu yana bir atılım içerisinde olduklarını anlatan World Medicine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sohrab Mammadov, “2017 yılında 26 ülkeye ihracat yaparken, 2020’de 35 ülkeye ihracat yapar konuma geldik. 2016 yılında ‘Eczacılık Ürünleri İhracatı’ alanında dokuzunculuk ödülüyle başlayan başarı hikayemiz, 2017 yılında ‘İhracatta En Hızlı Yükselen Şirket’ ödülü ve ‘Eczacılık Ürünleri İhracatı’ndaki üçüncülük ödülü ile devam etti. 2018 yılında ise İhracatın Yıldızları üçüncülük ödülünü aldık. 2019 yılında ihracatta gösterdiğimiz başarılı performans ile İKMİB’in ‘İhracatın Yıldızları-İlaç İhracatı’ kategorisinde ikinci olmuştuk. World Medicine olarak, bu yıl ISO 500 listesine de girerek daha önceki yıllarda bu listede yer alan birçok ilaç ve eczacılık firmasını geride bırakıp sektörel olarak 5. sırada yer aldık” dedi. 

2020 yılında ise İKMİB’in ‘İhracatın Yıldızları-İlaç İhracatı’ ödüllerinde zirvenin sahibi olduklarını vurgulayan Sohrab Mammadov, “Adım adım emeklerimizin karşılığı olan bu ödüllerimizle hedefimize ulaştık. Şimdi ise Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması- 2020 araştırmasında geçtiğimiz yıla göre büyük bir atak yaptık ve 129 basamak birden yükseldik. Sektörel bazda ihracat alanında 19’ıncı sırada yerimizi aldık. Her zaman olduğu gibi hedefimiz yapacağımız yatırımlarla ve faaliyetlerimizle hızla “Kimyevi maddeler ve mamulleri” alanında da ihracatta zirve yolunda ilerlemek olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet