Xi: Çin’de yoksullukla mücadele hedefine zamanında ulaşıldı

Xi Jinping dün, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi toplantısında yoksullukla mücadele çalışmaları hakkında sunulan raporu dinledi.Xi, rapora ilişkin değerlendirmesinde, sekiz yıllık çabaların ardından Çin’in...

Yayınlanma:
Xi: Çin’de yoksullukla mücadele hedefine zamanında ulaşıldı

Xi Jinping dün, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi toplantısında yoksullukla mücadele çalışmaları hakkında sunulan raporu dinledi.

Xi, rapora ilişkin değerlendirmesinde, sekiz yıllık çabaların ardından Çin’in kırsal bölgelerinde yaklaşık 100 milyon kişinin yoksulluktan kurtarıldığını ve yoksul ilçelerin tümüyle yoksulluk listesinden çıkartıldığını vurguladı.

Öte yandan, toplantıda Çin'in kalkınmasında hâlâ dengesizlik ve yetersizlik gibi bazı sorunlar bulunduğuna ve bu nedenle mevcut sonuçları sağlamlaştırma görevinin ciddiyetini koruduğuna işaret edildi.

Toplantıda ayrıca, mevcut yardım politikalarında, mali desteklerde ve yardım kaynaklarında istikrarın sağlanması, Çin’in doğu ve orta kesimlerindeki emek yoğun sanayinin batıdaki bölgelere yönlendirilmesinin teşvik edilmesi, sermaye ve varlık yönetiminin güçlendirilmesi, istihdamın teşvik edilerek halkın yaşam koşullarının güvence altına alınması gerektiği kaydedildi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet