Xi Jinping: Çin-AB anlaşması, pandemi sonrası dünya ekonomisini iyileştirecek

 Xi Jinping, yaptığı konuşmada, Çin-AB Yatırım Anlaşması’nın Çin’in yüksek seviyede dışa açılma konusundaki kararlılık ve güvenini gösterdiğine işaret ederek, anlaşmanın piyasaya erişimi genişleteceğini, daha...

Yayınlanma:
Xi Jinping: Çin-AB anlaşması, pandemi sonrası dünya ekonomisini iyileştirecek

 
Xi Jinping, yaptığı konuşmada, Çin-AB Yatırım Anlaşması’nın Çin’in yüksek seviyede dışa açılma konusundaki kararlılık ve güvenini gösterdiğine işaret ederek, anlaşmanın piyasaya erişimi genişleteceğini, daha elverişli bir iş ortamı, daha güçlü kurumsal güvence ve daha parlak bir iş birliği perspektifi sağlayacağını söyledi.
 
2021 yılına girilirken, Çin ve AB’nin dünyadaki iki büyük güç, iki büyük piyasa ve iki büyük medeniyet olarak daha büyük sorumluluklar üstlenmeleri, diyaloğu güçlendirmeleri, karşılıklı güveni pekiştirmeleri gerektiğini belirten Xi, ülkelerin iş birliğini derinleştirmeleri, anlaşmazlıkları rasyonel şekilde çözmeleri ve birlikte yeni gelişme fırsatları yaratmaları, böylece yeni bir düzen oluşturmaları gerektiğini kaydetti. Xi, Çin ve Avrupa’nın açık dünya ekonomisinin oluşturulmasına büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet